Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in februari 2024. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Reactie Vereniging Dorpskern op evaluatie terrassen Doormanplein

Eind januari 2024 kwam het bericht vanuit de gemeente dat er komend jaar weer terrassen zullen zijn in de zomerperiode op het Doormanplein. Met daarbij de belofte door wethouder Vermaat dat er tijdig afspraken worden gemaakt en er een goede aansturing komt. Laten we er op vertrouwen dat komend jaar dan ook een jaar is van daden en niet alleen van woorden. Inmiddels is de evaluatie door de gemeente ook afgerond.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 12 februari 2024

Voortaan maar één afvalcontainer in Piet Heinstraat

Een ondergrondse afvalcontainer in de Piet Heinstraat verdwijnt, een ander wordt verplaatst. Dat heeft de gemeente Barendrecht aan de bewoners laten weten.

De verandering houdt verband met de sloop van de woningen aan de De Ruyterstraat en de Trompstraat. Daardoor zijn twee ondergrondse containers niet meer nodig. Volgens de gemeente zullen ze ook niet nodig zijn voor de nieuwbouwwoningen. In overleg met BAR-Afvalbeheer is besloten dat één container voortaan voldoende is.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2024

Avond over vernieuwing in Oude Dorpskern in Barendrecht

De jaarlijkse informatie-avond in de Oude Dorpskern staat woensdag 6 maart in het teken van vernieuwing.

De avond is een initiatief van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hierin zijn bewoners, bezoekers en ondernemers van het oude centrum verenigd.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 22 februari 2024

Kerktuin zoekt vrijwilligers

Voor het onderhoud van de kerktuin achter de Dorpskerk is de hulp van vrijwillig(st)ers onmisbaar. Aan hun medewerking is te danken dat de tuin met bomen, struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven, elk seizoen een sieraad voor het oog is en van bezoekers veel lof krijgt.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2024