Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in september 2009. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Schoolplaten te koop

De Dorpskerk heeft tijdens Monumentendag en Kerkenpad op zaterdag 12 september een bescheiden (verkoop)tentoonstelling ingericht van Bijbelse schoolplaten die dateren van vóór de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 6 september 2009

Kerkenpad

De stichting Hart voor Barendrecht heeft zaterdag 12 september een Kerkenpad georganiseerd. Alle Barendrechtse kerken zijn die dag open, meestal van 11.00 tot 14.00 uur. In de dorpskern doen de Bethelkerk, de Maranathakerk, de Kandelaar en de Dopskerk aan de dag mee. De Dorpskerk is open van 10.30 tot 14.30 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 6 september 2009

Open Monumentendag

De jaarlijkse Open Monumentendag wordt dit jaar officieel geopend op de Singel. Bij huisnummer 35 wordt zaterdag 12 september om 11.00 uur een bordje onthuld, dat verwijst naar het Kerkepad. Dit pad liep vroeger door de landerijen naar de Dorpskerk. De Historische Vereniging toont in gebouw d’Ouwe School een expositie over kaarten. Deze sluit aan bij het landelijke thema van de dag: Op de Kaart. Bij goed weer wordt er met stoepkrijt een kaart getekend op het plein tussen de Dorpskerk en de Watertoren. ’s Middags kan de Watertoren worden beklommen. Peter d’Hond van modelbouwwinkel De Posttrein toont enkele fietsen en motorfietsen van het merk NSU

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 6 september 2009

Kerkepad onthuld

Door ds. Philip van Wijk en mevr. Pia Mooyaart werd zaterdag 12 september tijdens de Monumentendag het straatnaambordje onthuld, dat verwijst naar het Kerkepad.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 12 september 2009

onthulling Kerkepad

Haagse politiek ontdekt Barendrechtse hoedenontwerpster

Dit jaar zijn er door Myra van de Korput weer 6 hoeden gemaakt voor Prinsjesdag. Het jaarlijkse bezoek aan de Tweede kamer door Myra van de Korput ging dit jaar niet door maar dat weerhield de kamerleden niet om een hoed van Myra van de Korput te dragen.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 16 september 2009

Laetitia Griffith

Tentoonsteling bij Atelier Ceramique

Atelier Ceramique aan de Dorpsstraat 153 toont van 26 september tot eind oktober werk van schilder Arie Boers. Eigenaar Dirk van Beest viert bovendien de tiende verjaardag van zijn winkel.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 20 september 2009

Tentoonsteling bij Atelier Ceramique