Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in maart 2013. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Vrijgemaakt-gereformeerde kerk fuseert

Vanaf zondag 3 maart worden de kerkdiensten van de Vrijgemaakt-Gereformeerde kerk in Barendrecht gecombineerd met die van Pernis-Albrandswaard.

De kerkdiensten worden gehouden in Barendrecht. De Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) heeft aan de Meidoorn kerkgebouw De Kandelaar.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 2 maart 2013

Kerkgebouw De Kandelaar aan de Meidoorn

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

Na een toch wel weer koude winter met sneeuw en vorst breekt weldra het voorjaar aan, met hopelijk een koesterende zon en aangename temperaturen. Daar is iedereen wel aan toe. Ook de bomen, struiken en planten in de kerktuin achter de Dorpskerk hebben na ruim drie barre maanden zon en warmte nodig om weer tot groei en bloei te komen.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 4 maart 2013

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

Oude Dorpskern op de radio

Twee bestuursleden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht zijn donderdag 14 maart te gast bij de lokale omroep Exxact FM.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 10 maart 2013

Peter Jongenotter (links) en Dik Buitenhuis

Kramen te huur bij ZomerFeest

Na het succes van vorige jaren zal ook dit jaar op 6 juli een ZomerFeest plaats vinden in de Oude Dorpskern in Barendrecht. Op het plein voor de Dorpskerk, op het Doormanplein en in de Dorpsstraat komt een markt met kramen met diverse artikelen.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2013

Kunstenares steunt Zomerfeest

Margo Boers (Bonny Bee) is één van de vaste deelneemsters aan Winter- en ZomerFeest. Ze verkoopt zelfgemaakt kerstballen, vaasjes en glaasjes met daarop afbeeldingen van de Dorpskerk, de Watertoren en andere bekende Barendrechtse gebouwen. Een deel van haar opbrengst heeft ze geschonken aan de organisatie van het Winter- en ZomerFeest. Zaterdag overhandigde Margo Boers een symbolische cheque van 80 euro aan Maria Prooi van het organisatiecomité.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 17 maart 2013

Kunstenares Margo Boers (l) overhandigt cheque aan Maria Prooi (r) van het organisatiecomité

Het nieuwe aanzien van de Dorpsstraat

Dit is de komende tientallen jaren het aanzien van de Dorpsstraat (bij de kruising met de Schaatsbaan) in de Oude Dorpskern van Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 21 maart 2013

Het nieuwe aanzien van de Dorpsstraat

Overleg met horeca en gemeente

De veiligheid in het oude centrum van Barendrecht is één van de onderwerpen waar de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht zich mee bezighoudt. De Oude Dorpskern is immers een populair uitgaansgebied. Bestuurslid Arjan Morêe onderhoudt namens de vereniging de contacten met de horecaondernemers, de politie en de gemeente.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 28 maart 2013

Overleg met horeca en gemeente

Gedichtenwedstrijd voor álle Barendrechters

Op 4 mei herdenken we ieder jaar de slachtoffers van allerlei oorlogen èn op 5 mei vieren we de vrijheid. Vrijheid is immers een kostbaar iets.

Daarom organiseert de Harmonie-vereniging al jaren samen met de gemeente Barendrecht en de Dorpskerk een gedichtenwedstrijd voor álle Barendrechters van 8 - 88 jaar.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2013

4 en 5 mei vier vrijheid