Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in september 2021. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Terrassen Doormanplein mogen langer blijven

De extra terrassen op het Doormanplein mogen ook na 1 oktober open blijven. Dat heeft het college besloten. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is verbaasd.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 2 september 2021

Terrassen op het Doormanplein

Barendrechtse vijgenjam te koop in kerktuin

In de kerktuin achter de Dorpskerk groeien planten die in de Bijbel voorkomen, zoals de vijgenboom. De boom levert sinds een paar jaar vijgen op. Hier is nu door Arja Hoogerbrugge jam van gemaakt. De potjes vijgenjam zijn voor 2 euro per stuk te koop in de kerktuin. Deze is elke zaterdag open van 10 tot 12 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 4 september 2021

Barendrechtse vijgenjam te koop in kerktuin

Rijksdienst steunt onderhoud Dorpskerk

De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) draagt de komende jaren voor bijna 80.000 euro bij aan het onderhoud van de Dorpskerk.
De Kerkrentmeesters van de Dorpskerk hebben met spanning uitgekeken naar het antwoord van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) op de subsidieaanvraag voor het groot onderhoud van de Dorpskerk voor de komende zes jaar. De aanvraag omvatte 139.247 euro aan restauaratiekosten. Daarvan is door de RCE 132.725 euro subsidiabel verklaard.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 5 september 2021

De haan op de toren van de kerk wordt opnieuw verguld

Dorpskerk Barendrecht doet mee aan Open Monumentendag

Op zaterdag 11 september doet de Dorpskerk van Barendrecht mee aan de landelijke Open Monumentendag.
De kerk werd in 1512 geopend en is daarmee het oudste gebouw van het dorp. Het interieur van de kerk is de afgelopen jaren grotendeels gerestaureerd. Momenteel zijn de historische grafstenen in de vloer goed zichtbaar.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 5 september 2021

De Dorpskerk van Barendrecht is open tijdens Open Monumentendag

Veel belangstelling voor Open Monumentendag

Er was zaterdag veel belangstelling voor de activiteiten op Open Monumentendag.

In de Dorpskerk zorgden drie organisaties samen voor een programma: de Dorpskerkgemeente, de Historische Vereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Kinderen konden kaarsjes gieten en een kleurplaat maken. In de kerk werd uitleg gegeven over de 509-jarige geschiedenis van het gebouw. Daar werd ook de werking getoond van de optische telegraaf, die vroeger op de toren gestaan heeft. En voor iedereen waren er poffertjes.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 11 september 2021

Voor alle bezoekers waren er poffertjes

Vereniging bezorgd over gevolgen afsluiting Hoefslag

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft het gemeentebestuur vragen gesteld over de afsluiting van de Hoefslag. De weg is sinds maandag 13 september voor twee weken wegens werkzaamheden afgesloten.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 13 september 2021

Afsluiting Hoefslag

De Historische Vereniging Barendrecht weer geopend

Nu de maatregelen rond het coronavirus steeds verder worden versoepeld, gaat ook de Historische Vereniging Barendrecht weer open voor het publiek. Het is het weer mogelijk om de vereniging op de openingstijden te bezoeken. Voorlopig is er alleen bezoek op afspraak.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 14 september 2021

De Historische Vereniging Barendrecht weer geopend

Wegwijzers in Oude Dorpskern aangepast

De gemeente Barendrecht heeft donderdagmiddag de bewegwijzering in de Dorpsstraat aangepast. In verband met de wegwerkzaamheden op de Hoefslag is de gebruikelijke route via de Meidoorn voor alle verkeer afgesloten. De borden in de Dorpsstraat waren echter niet aangepast. Dagenlang reden auto’s zich vast in de Meidoorn.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 16 september 2021

Wegwijzers in Oude Dorpskern aangepast

Open brief: Centrum is urinoir en racebaan

Het oude centrum van Barendrecht wordt steeds meer een urinoir en een racebaan. Vooral tijdens de weekenden ondervinden wij als bewoners overlast van herrie, vandalisme en afval. Ook de bewoners van de omliggende straten kunnen hierover meepraten.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 23 september 2021

Deuren en gevels worden ondergepist, overal op straat ligt verpakkingsmateriaal.

Vragen aan college naar aanleiding van open brief

De fractie van SGP/CU heeft vragen gesteld over de situatie in de Oude Dorpskern. Aanleiding is een brief van de twee bewonersverenigingen van donderdag 23 september.
“De brief stelt dat het oude dorp steeds meer een ‘racebaan en urinoir’ wordt. Herkent het college zich in dit beeld?’, vraagt burgerraadslid Arjan Stolk.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 24 september 2021

Doormanplein