Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in december 2012. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Snuffelmarkt in kerstsfeer

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk zal vanaf 8 december starten met de verkoop van kerstspullen. Er zijn veel bijzondere artikelen gebracht die doen herinneren aan vroeger. Vooral de kerstboomversieringen, de echte ouderwetse ballen, trompetten, vogeltjes en engeltjes, zijn de moeite van het bekijken (en het kopen) waard.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 2 december 2012

Hoogste punt Heuvelsteyn bereikt

De bouwers van het appartementencomplex Heuvelsteyn hebben eind vorige week het hoogste punt bereikt. Traditiegetrouw werd dat kenbaar gemaakt door het plaatsen van een vlag.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 2 december 2012

Hoogste punt Heuvelsteyn bereikt

WinterFeest in oude en nieuwe centrum van Barendrecht

In het centrum van Barendrecht wordt zaterdag 15 december het WinterFeest gehouden. Dit jaar worden de festiviteiten in de Oude Dorpskern voor het eerst gecombineerd met het Moonlight Shopping van de winkeliers op de Middenbaan.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 2 december 2012

Winterfeest

Vrienden verkopen laatste aquarellen

De stichting Vrienden van de Dorpskerk verkoopt de laatste twee nog onverkochte originele aquarellen van de Dorpskerk. Vanaf 15 december kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 2 december 2012

Voorzitter van de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk Simon Hoek (links) en voorzitter Wim Vonk van de Vrienden van de Dorpskerk met de twee aquarellen waarop een bod kan worden uitgebracht.

Informatiebord verplaatst

Het informatiebord over het beschermd dorpsgezicht heeft een nieuwe plaats gekregen. Het staat nu aan de Dorpsstraat, nabij De Posttrein.
Het bord werd op monumentendag onthuld op het Doormanplein. Het geeft informatie over de monumenten in de Oude Dorpskern. Bedrijven hadden bezwaar tegen de plaats op het plein.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 7 december 2012

Informatiebord over de monumenten in de Oude Dorpskern

Winter in de Oude Dorpskern

De sneeuwbui was al dagenlang [nbsp]aangekondigd, maar viel eigenlijk best wel mee. Toch viel er vrijdag 7 december genoeg sneeuw voor wat winterse foto's in de Oude Dorpskern.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 7 december 2012

Winter in de Oude Dorpskern

Uitgebreid programma WinterFeest Barendrecht

In het centrum van Barendrecht wordt zaterdag 15 december het jaarlijkse WinterFeest gehouden. Dit jaar worden de festiviteiten in de Oude Dorpskern voor het eerst gecombineerd met het Moonlight Shopping van de winkeliers op de Middenbaan. Zowel in de Oude Dorpskern als op de Middenbaan vindt het feest voor het grootste deel in de openlucht plaats.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 9 december 2012

Zandkunstenaar Gert van den Vijver geeft twee kerstvoorstellingen in de Dorpskerk

Kerstboom in de Dorpskerk

Natuurlijk staat er ook dit jaar weer een kerstboom in de Dorpskerk. De metershoge boom is versierd door jongeren van de kerk, aangemoedigd door koster Jan van den Oever en enkele ouders.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 12 december 2012

Kestboom in de Dorpskerk

Eerste exemplaar brochure

Voorzitter Peter Jongenotter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht had zaterdag tijdens het WinterFeest in Barendrecht een primeur voor de Kerstman. Hij ontving het eerste exemplaar van een nieuwe brochure over het beleidsplan van de vereniging. Hierin wordt uitgelegd wat de vereniging de komende jaren wil bereiken.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 16 december 2012

Het eerste exemplaar van een nieuwe brochure over het beleidsplan van de vereniging wordt uitgereikt aan de Kerstman