Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in mei 2016. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Roparun in de Oude Dorpskern

De deelnemers aan de 25ste Roparun zijn op Tweede Pinksterdag luid aangemoedigd in de Oude Dorpskern. In de Dorpsstraat en op het Doormanplein werd het in de loop van de middag gezellig druk. De lopers en hun begeleiders gingen verder over de Voordijk naar Rotterdam.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 16 mei 2016

Roparun in de Oude Dorpskern

Restauratie interieur Dorpskerk mogelijk dankzij giften en acties

In de Dorpskerk van Barendrecht zijn in het afgelopen jaar drie restauratieprojecten uitgevoerd. Op 18 juni worden ze tegelijk opgeleverd. Kerkrentmeesters Tineke van der Meer en Simon Hoek zijn trots op het resultaat. Én trots op de manier waarop de projecten betaald konden worden. Dankzij externe financiering ging het niet ten koste van het ‘gewone’ kerkenwerk van de Protestantse Gemeente Barendrecht.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 19 mei 2016

Kerkrentmeesters Simon Hoek en Tineke van der Meer bij het Tiengebodenbord. (foto: Arco van der Lee)

Website over geschiedenis van Barendrechtse bedrijven

Waar stond de grootste beschuitfabriek van Nederland? Waarom staat er ‘Velo’ op een grote schoorsteen aan de Oude Maas? En waar leefden de Barendrechters van toen er nog geen kantoren en fabrieken bestonden? Op die vragen geeft de educatieve website van de Historische Vereniging Barendrecht nu ook antwoord.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 19 mei 2016

Versierde Velo vrachtwagen op 31 augustus 1934, de verjaardag van koningin Wilhelmina. (foto: collectie Historische Vereniging Barendrecht)

Programma ZomerFeest Barendrecht bekend

Het jaarlijkse ZomerFeest vindt zaterdag 25 juni plaats. Het is de zevende editie van het feest, dat jaarlijks duizenden mensen trekt. De belangrijkste onderdelen van het programma zijn nu bekend.

Er zijn de hele dag activiteiten en optredens op de Middenbaan, in de Dorpsstraat en op het Doormanplein.

Kinderen kunnen weer rekenen op allerlei activiteiten, zoals schminken. Hiervoor is een knipkaart te koop. Op het plein voor de Dorpskerk zijn de scouts van de groepen[nbsp] Brandaen en Beelaerts van Blokland actief.

Liefhebbers van Barbie kunnen bij de Historische Vereniging genieten van een tentoonstelling over deze pop. ’s Middags is ook de Watertoren weer open voor bezoekers.

Nieuw op het ZomerFeest is een demonstratie met roofvogels. Tussen de shows door zijn de dieren ook te bekijken.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 23 mei 2016

Zangeres Glenda Peters komt naar het ZomerFeest