Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in maart 2023. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Proef met grotere terrassen op Doormanplein

Inwoners kunnen tijdens de zomermaanden op het Doormanplein op grotere terrassen terecht. Deze zijn seizoensgebonden en open in de periode van 28 april tot en met 1 oktober.

Dit heeft de gemeente Barendrecht bekendgemaakt. Woensdag 8 maart was de proef al aangekondigd tijdens de informatieavond van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 9 maart 2023

Bestuurswisseling bij Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is afscheid genomen van enkele bestuursleden. Ook zijn twee nieuwe bestuursleden aangetreden.

De leden van de vereniging hebben tijdens de ledenvergadering ingestemd met de veranderingen in het bestuur. De nieuwe bestuursleden zijn aansluitend gepresenteerd tijdens de openbare informatievond, die werd gehouden in zaal De Ontmoeting.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 11 maart 2023

Arjan Moree nam afscheid als bestuurslid

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor Oude Dorpskern

Ook de Oude Dorpskern ontkomt niet aan de verandering van het klimaat. Daar zullen aanpassingen voor nodig zijn. In vaktaal heet dat ‘klimaat adaptatie’. Maar hoe groot zijn de problemen in het oude centrum van Barendrecht? Andy van Rossum, adviseur van de gemeente Barendrecht, was door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht gevraagd om uitleg. Tijdens de informatieavond van 8 maart gaf hij een verhelderende presentatie.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 11 maart 2023

Mogelijke wateroverlast in de Dorpskern

Gedichten- en verhalenwedstrijd ‘Leven met oorlog’

Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB) organiseert dit jaar een gedichten- en verhalenwedstrijd rondom 5 mei voor Barendrechtse jongeren tot en met 21 jaar.

Het thema van 5 mei, de dag waarop we vieren dat we in Nederland in vrijheid leven, is dit jaar ‘Leven met oorlog’. Hoe is het om te moeten (over)leven met oorlog, of dagelijks te worden geconfronteerd met oorlogsherinneringen? Jonge schrijvers kunnen zich daardoor laten inspireren.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 25 maart 2023

Nu aanmelden voor Vrijheidsontbijt op 5 mei

Bevrijdingsdag vrijdag 5 mei wordt dit jaar gevierd met een aantal activiteiten in de oude Dorpskern van Barendrecht.

Door heel Nederland vinden op Bevrijdingsdag Vrijheidsmaaltijden plaats. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 25 maart 2023