Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in mei 2014. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Bijenvolk in kerktuin

De kerktuin achter de Dorpskerk is vrijdag 2 mei verrijkt met een bijenvolk. Het was daarmee dubbel feest, want de kerk bestond die dag precies 502 jaar.

Dominee Jan Willem Stam, predikant van de Dorpskerk, heeft het bijenvolk symbolisch welkom geheten door het planten van een buxus, een struik die voor bijen aantrekkelijk is. Vrijwilligers van de kerktuin en imker Jaap Witter woonden deze begroeting bij.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 2 mei 2014

Bijenvolk in kerktuin

Veel belangstelling voor taxaties

Veel Barendrechters zijn benieuwd of ze nog iets waardevols op zolder hebben liggen. Dat is de conclusie na een taxatiemiddag bij de Historische Vereniging Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 3 mei 2014

Veel belangstelling voor taxaties

Muurtje kapot

Wat is er toch aan de hand met het muurtje naast de Watertoren? Die vraag hebben veel bezoeker van de Oude Dorpskern zich de afgelopen weken gesteld.
Het muurtje hoort bij de trouwzaal van de Watertoren en is eigendom van de gemeente. Het is sinds ongeveer een maand voor een groot deel weg.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 3 mei 2014

Muurtje kapot

Drukker dan ooit op stekkendag in de kerktuin

Drukker dan alle voorgaande keren was het zaterdag 3 mei tijdens de stekkendag in de kerktuin achter de Dorpskerk in het oude centrum van Barendrecht.

Gastvrouwen van de werkgroep Kerktuin hadden tevoren alle bezorgde stekken van tuin- en kamerplanten keurig uitgestald en van prijzen voorzien. Toen ´s morgens rond 10 uur de eerste van vele bezoekers arriveerden, had de ontvangstruimte van de tuin veel weg van een gezellige markt, gekoesterd door een milde voorjaarszon.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 3 mei 2014

De stekkendag in de kerktuin had veel weg van een gezellige markt.

Dodenherdenking

In de Dorpskerk en op het Doormanplein werden op 4 mei de gevallenen herdacht. Aan de plechtigheid werd onder meer meegewerkt door de scoutinggroepen en Harmonievereniging Barendrecht. Burgemeester Jan van Belzen legde samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 5 mei 2014

Dodenherdenking

Nu al zin in de kerkveiling

Ze kunnen bijna niet wachten. Ada van den Heuvel, Anke van de Boogert en Cees van den Heuvel verheugen zich nu al op de kerkveiling die op zaterdag 22 november wordt gehouden ten bate van de preekstoel van de Dorpskerk. Alle drie waren ze in het verleden betrokken bij de kerkveilingen die werden gehouden voor de Dorpskerk en Carnisse Haven. Voor de veiling van dit jaar is het oude draaiboek weer tevoorschijn gehaald, dat dienst deed in 1990, 1997 en 2000.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 17 mei 2014

van den Heuvel, Anke van de Boogert en Cees van den Heuvel

Bestuur neemt afscheid van college

Bestuursleden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht hebben dinsdag afscheid genomen van het vertrekkende college. Dat gebeurde tijdens een receptie in de hal van het gemeentehuis.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 21 mei 2014

Bestuur neemt afscheid van college

Programma ZomerFeest Barendrecht bekend

In de Oude Dorpskern vindt zaterdag 28 juni de vijfde editie van het ZomerFeest plaats. De laatste jaren groeide het aantal bezoekers naar de drieduizend. Voor de organisatoren is dat een stimulans om deze keer wederom een programma samen te stellen dat weer groter is dan het voorgaande jaar.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 23 mei 2014

Het ZomerFeest wordt op het Doormanplein afgesloten door de band Maghetwatzachter.

Beach Barendrecht

Lekker sporten op een dikke laag zand. Dat kan vrijdag, zaterdag en zondag op het Doormanplein.

Beach Barendrecht zorgt ervoor dat mensen voor strandvoetbal, handbal en volleybal nu eens niet naar zee hoeven. Het evenement zorgt ook dit jaar weer voor een gezellige sfeer in de Oude Dorpskern.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 25 mei 2014

Beach Barendrecht

Open podium in Dorpskerk

Zeven uur lang vulde het open podium van Barendrecht Klassiek zaterdag de Dorpskerk met muziek.
De deelnemers varieerden van jonge kinderen tot een compleet mandolineorkest uit Schiedam. Het was de op één na laatste activiteit van Barendrecht Klassiek voor de zomervakantie.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 25 mei 2014

Open podium in Dorpskerk