Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in maart 2010. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Dorpskern tevreden over inpassing vuilcontainer

De Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht is tevreden over de manier waarop de gemeente de ondergrondse vuilcontainer tussen Dorpsstraat 172 en 168 wil plaatsen. Eind 2008 heeft de vereniging een bezwaarschrift ingediend tegen het plan van het college om op het ‘eilandje van Goudt’ in de Dorpsstraat een ondergrondse vuilcontainer te plaatsen. De vereniging vond dit niet passen bij het beschermd dorpsgezicht.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 4 maart 2010

werkzaamheden vuilcontainer

Lente in de Dorpskern

Het is nu toch echt gedaan met de winter. Het beste bewijs daarvoor zijn de lammetjes die inmiddels rondlopen in de wei van de boerderij van mevrouw Dam aan de Dorpsstraat 163. Al heel wat kinderen hebben de jonge dieren ontdekt.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 6 maart 2010

lente in de Dorpskern

Nieuwe winkel schildersbedrijf Andeweg

Burgemeester Jan van Belzen heeft woensdag 18 maart de nieuwe winkel van schildersbedrijf Andeweg aan de Dorpsstraat geopend. Hij deed dat doior samen met eigenaar Gertjan Andeweg twee oude muurankers te onthullen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 19 maart 2010

Nieuwe winkel schildersbedrijf Andeweg

Avondmaalsbekers gestolen uit Dorpskerk Barendrecht

De Dorpskerk in het oude centrum van Barendrecht is het slachtoffer geworden van een inbraak. In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart drongen onbekenden binnen in de voormalige pastorie naast de kerk. Daarbij werd een kluis meegenomen met daarin onder meer twee zeventiende-eeuwse avondmaalsbekers en een doopschaal. Ook is er geld ontvreemd.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2010

foto van de gestolen bekers