Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in november 2015. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

WinterFeest met wintermarkt in Oude Dorpskern

Op zaterdag 12 december zal het 7e WinterFeest worden georganiseerd in de kern van het oude centrum van Barendrecht.

De organisatie van het WinterFeest heeft al veel werk verzet en er zijn al mooie acts en andere noviteiten geboekt. Maar ook een aantal vaste items vind u weer terug.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 6 november 2015

WinterFeest met wintermarkt in Oude Dorpskern

Terug in de tijd met de Historische Vereniging Barendrecht

Twee zaterdagen zijn er foto- en filmvoorstellingen in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht.

Kunt u het zich nog herinneren? In de jaren 1960 van de vorige eeuw was het station van Barendrecht gelegen op het eind van de Wilhelminastraat langs de Stationsweg. Het was in die jaren 60 dé treinverbinding richting Rotterdam en richting Dordrecht. Een foto van dit station, bijna op ware grootte, is de komende twee weken te zien bij de Historische Vereniging Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 6 november 2015

De Puinweg

Kramen te huur voor WinterFeest

Er zijn nog enkele kramen te huur voor het WinterFeest dat op zaterdag 12 december wordt gehouden in de kern van het oude centrum van Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 7 november 2015

Kramen te huur voor WinterFeest

Doormanplein binnenkort autovrij

Er zit schot in het autovrij maken van het Doormanplein. Het college heeft hiervoor een verkeersbesluit genomen. Het plein dat een hoge cultuurhistorische belevingswaarde heeft, moet herkenbaar zijn en ruimte bieden voor activiteiten. Momenteel is dit niet mogelijk door het gebruik als parkeerplaats. Wethouder Dirk Vermaat (revitalisering Oude Dorpskern) is blij met dit besluit waar alle betrokkenen binnen de projectgroep Oude Dorpskern achter staan.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 12 november 2015

Het Doormanplein moet in de toekomst ook ruimte bieden voor activiteiten.

Nieuwe hesjes WinterFeest dankzij Deltaport Donatiefonds

De zevende editie van het WinterFeest vindt zaterdag 12 december plaats in de Oude Dorpskern van Barendrecht. [nbsp]De medewerkers van het feest zijn dit jaar beter herkenbaar dan ooit: ze dragen een blauw hesje met daarop het logo van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (STEDOB).

De hesjes zijn handig voor bezoekers die een vraag hebben. Maar ze zijn ook noodzakelijk. Bij een calamiteit zien medewerkers van politie en brandweer direct bij wie ze met hun vragen over het WinterFeest terecht kunnen.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 21 november 2015

Nieuwe hesjes WinterFeest dankzij Deltaport Donatiefonds

Van blik naar visie op het Doormanplein

Het parkeervrij maken van het Doormanplein is op woensdag 2 december het thema van een informatieavond die wordt gehouden door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Het is alweer twee jaar geleden dat alle politieke partijen in Barendrecht zich tijdens een jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht achter de plannen schaarden om de historische dorpskern nog aantrekkelijker te maken. Belangrijk onderdeel daarvan was het autovrij maken van het Doormanplein.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 21 november 2015

Van blik naar visie op het Doormanplein

Samen Carols zingen in de Dorpskerk

De afdeling klassieke zang van ToBe cultuurcentrum organiseert voor de dertiende keer Christmas Carols in de Dorpskerk van Barendrecht op zaterdag 12 december. Ben jij een enthousiaste zanger? Zing dan mee!

De Carolsdag vindt ook dit jaar weer plaats in samenwerking met Stichting Winterfeest. Wat past daar nu beter bij dan een hartverwarmend concert met Christmas Carols in de historische Dorpskerk?

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 22 november 2015

Christmas Carols in Barendrecht, fotografie Peter Verheijen

Halve prijzen bij Snuffelmarkt

Op zaterdag 28 november organiseert de Snuffelmarkt weer een uitverkoop. Alleen op deze dag zijn alle artikelen te koop voor de helft van de prijs. Voor wie nog niet bekend is met de Snuffelmarkt is dit een mooie gelegenheid om eens een kijkje te komen nemen. Er is van alles te vinden zoals bijvoorbeeld CD’s, boeken, speelgoed, serviesgoed, sieraden en nog heel veel meer.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 25 november 2015

Snuffelmarkt in de oude patorie

Gespreksleiders op woensdag 2 december

Op woensdag 2 december houdt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht een informatieavond over het autovrij maken van het Doormanplein.

De avond wordt geleid door Jos Vis en start met een korte inleiding. Daarna gaan de aanwezigen uiteen in vijf groepen. Daarin bespreken ze het onderwerp met een gespreksleider.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 26 november 2015

Doormanplein