Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in maart 2012. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Rien Donkersloot naar Amersfoort

Rien Donkersloot is benoemd tot organist van de St. Joriskerk in Amersfoort.

Op zaterdag 26 mei speelt Rien Donkersloot in de Dorpskerk. Dit concert in het kader van het 500-jarig bestaan van de kerk, begint om 16.00 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 4 maart 2012

Willem-Alexander op 29 maart in Dorpskern

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt op donderdag 29 maart als Beschermheer van het Oranje Fonds een werkbezoek aan de gemeente Barendrecht.

De Prins heeft een gesprek met het College van burgemeester en wethouders van de gemeente. Daarnaast brengt hij een bezoek aan de Centrumpost en aan de Hervormde Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 7 maart 2012

foto: RVD

HVB films op LOCOM TV

De positieve reacties op de al eerder uitgezonden filmpjes van de Historische Vereniging Barendrecht waren voor Locom TV en de HVB aanleiding om meer filmmateriaal uit de collectie van de vereniging op de zender te programmeren.

Daardoor kunnen nu ook ouderen zonder DVD speler, of jongeren die niet zo snel bij de Historische Vereniging binnen lopen, toch kennis nemen van een deel van het werk van de HVB.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 10 maart 2012

HVB films op LOCOM TV

Programma bezoek Willem-Alexander

Tijdens zijn bezoek aan Barendrecht heeft kroonprins Willem-Alexander gesprekken op het gemeentehuis, in de Centrumpost en in de 500-jarige Dorpskerk. Het bezoek vindt donderdag 29 maart plaats van 10.00 tot 12.30 uur. Zijn bezoek aan de Dorpskerk is het laatste onderdeel van het programma.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 19 maart 2012

Initiatiefnemers bezoek Willem-Alexander

Halve prijs bij Snuffelmarkt

Op zaterdag 24 maart zijn alle artikelen in de Snuffelmarkt te koop voor de halve prijs.

De Snuffelmarkt is te vinden achter de Hervormde Dorpskerk en is elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur open. Tevens is er gelegenheid om elkaar bij een kopje koffie of thee te ontmoeten.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 19 maart 2012

Dorpskerk in Bloei

Als onderdeel van de viering van het jubileum van de Barendrechtse Dorpskerk vindt van 30 april tot en met 6 mei in de kerk het bloemenfestival Dorpskerk in Bloei plaats.

Besloten is om de gehele kerk in wit met groen te versieren “Gezien de soberheid en de ouderdom van onze Dorpskerk lijkt het ons zeer gepast om voor deze kleuren te kiezen”, licht organisator Loek van Doorn toe. Hij kent deze manier van versiering uit Engelse kerken.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 25 maart 2012

Dorpskerk in Bloei

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

De kerktuin achter de Dorpskerk opent zaterdag 14 april het nieuwe seizoen met de traditionele verkoop van stekjes van tuin- en kamerplanten. Ook worden bakjes met violen en tuinboeken te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor de verdere verfraaiing van de tuin met bomen, planten en struiken waarover in de Bijbel wordt geschreven.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 25 maart 2012

Prins Willem-Alexander in de Dorpskern

Kroonprins Willem-Alexander heeft donderdag 29 maart een bezoek gebracht aan het centrum van Barendrecht.

Na een ontvangst op het gemeentehuis bezocht de prins de Centrumpost. Van daar wandelde hij met burgemeester Jan van Belzen en Commissaris van de Koningin Jan Franssen naar de oude dorpskern. In de Dorpsstraat werd hij onthaal door enkele honderden mensen.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2012

Prins Willem-Alexander in de Dorpskern