Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in mei 2011. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Openingstijd van kerktuin uitgebreid

De kerktuin achter de Dorpskerk met bomen, struiken en planten uit de Bijbel is met ingang van het nieuwe seizoen óók op elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 2 tot 4 uur gratis toegankelijk voor bezoekers en/of groepen. Er is dan een gastvrouw voor rondleidingen en informatie. De expositieruimte van de Historische Vereniging Barendrecht in d’Ouwe School tegenover de Dorpskerk is op dezelfde tijd eveneens geopend.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 15 mei 2011

Barendrecht in beeld

In mei en juni houdt de Historische Vereniging Barendrecht in het gebouw D’Ouwe School aan de Dorpstraat 150 een tentoonstelling met foto’s van het Barendrecht van nu, onder het motto ‘Barendrecht in beeld 2010’.
De officiële opening wordt verricht door burgemeester Jan van Belzen op zaterdag 21 mei om 13.00.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2011

Barendrecht in beeld

Zomerfeest op 25 juni

De oude dorpskern van Barendrecht staat zaterdag 25 juni in het teken van het Zomerfeest. Het programma wordt uitgebreider dan vorig jaar. Veel activiteiten staan in het teken van de jaren vijftig en zestig.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2011

Janny Schaap en Maria Prooi

Hoog bezoek

Het laatste openbaar vervoer in de oude dorpskern van Barendrecht was de stoomtram van de RTM. Zaterdag 21 mei reed er plotseling een bus door de Dorpsstraat. Een dubbeldekker uit Londen nog weg. Het wit gespoten voertuig leverde een bruidspaar met aanhang af bij de trouwzaal van de Watertoren. Daarna werd de bus met een hoop zwarte rook geparkeerd voor D’Ouwe School.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 22 mei 2011

Dubbeldekker bus voor D'Ouwe School

Burgemeester opent tentoonstelling

Burgemeester Jan van Belzen opende zaterdag 21 mei een fototentoonstelling in D’ Ouwe School. Hij deed dat door een oude fotocamera te bedienen, waaruit vervolgens een foto van z’n eigen huis tevoorschijn kwam.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 22 mei 2011

Burgemeester opent 'Barendrecht in beeld'

Beachvolleybal Doormanplein

Op het Doormanplein vindt vandaag, zaterdag 28 mei, de tweede dag plaats van het beachvolleybal.
Gisteren was het ‘strand’ gereserveerd voor scholen. Vandaag is het de beurt aan teams die een competitie afwerken.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 28 mei 2011

Beachvolleybal Doormanplein

Succesvol concert voor Japan

In de Dorpskerk is zaterdag 28 mei een succesvol benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Japan.
De avond werd mede mogelijk gemaakt door sponsors. Aan het slot van het concert kon Kanako Inoue een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen voor het Rode Kruis. Er was ook een cheque van 1000 euro, uitgereikt door Licilia de Kok, dochter van de hoofdsponsor.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 29 mei 2011

Succesvol concert voor Japan