Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in december 2018. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Jaaroverzicht op de Watertoren

Een primeur tijdens het WinterFeest van 2018: nog nooit werd de Watertoren gebruikt voor het projecteren van foto’s en filmbeelden.

Speciaal voor het WinterFeest, op zaterdag 15 december in het centrum van Barendrecht, is een overzicht gemaakt van de leukste Barendrechtse foto’s uit 2018. Koningsdag, het ZomerFeest, de mooie zomer en de verkiezingen. Het komt allemaal in beeld. Afgewisseld met filmpjes waarop bekende en onbekende Barendrechters je prettige feestdagen wensen.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 1 december 2018

Het jaaroverzicht wordt afgesloten met een vuurwerksaluut. (fotomontage)

Grootste deel Erfgoedcommissie opgestapt

Vier van de zes leden van de Barendrechtse Erfgoedcommissie zijn opgestapt. Dat blijkt uit een brief van voorzitter Ard Kramer aan wethouder Arnoud Proos. Kramer is één van de mensen die opstapt. Hij was 15 jaar lid van de commissie.

Kramer was onder meer betrokken bij het instellen van het Beschermd Dorpsgezicht in de Oude Dorpskern en langs de 1e Barendrechtseweg. Zo wordt voorkomen dat in deze gebieden ongepaste bouwplannen worden uitgevoerd.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 5 december 2018

De Erfgoedcommissie organiseert onder meer de Open Monumentendag in Barendrecht.

WinterFeest met vernieuwd programma

Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 15 december in het teken van het WinterFeest. Voor het eerst wordt de dag afgesloten met een projectie op de Watertoren en een kerstshow van eigen bodem.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 6 december 2018

Big Band Barendrecht is één van de orkesten van Harmonievereniging Barendrecht die tijdens het WinterFeest optreden.

WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging

Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december is de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) weer geopend. Binnen het museum is een gezellige kerstmarkt ingericht. Er zijn verschillende kramen met een gevarieerd aanbod.
De Zoete Verleiding staat er met onder andere bonbons en chocolade kerstversieringen. Margo Boers maakt voor Bonney Bee unieke handgeschilderde en gegraveerde geschenkartikelen. De specialiteit van Bonney Bee zijn de handbeschilderde kerstballen met daarop markante gebouwen en Hollandse winterlandschappen. Minstens net zo mooi zijn de windlichten, vazen, geboorte- kerstballen en -tegels en het serviesgoed. De kerstballen en andere geschenken kunnen voorzien worden van handbeschilderde afbeeldingen naar keuze.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 10 december 2018

WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging Barendrecht

Diner in Dorpskerk Barendrecht goed voor 18.000 euro

Een diner bij kaarslicht in de historische Dorpskerk van Barendrecht heeft vrijdag 7 december[nbsp]18.000 euro opgeleverd. Het bedrag is bestemd voor de restauratie van het historische uurwerk en de luidklok van de kerk.

Het diner was een initiatief van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Voor het eerst werd de meer dan 500 jaar oude kerk gebruikt voor een diner. Het werd bijgewoond door 186 mensen, waaronder leden van het gemeentebestuur.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 10 december 2018

Bob Bullee in de Dorpskerk van Barendrecht

Kerstnachtdienst in de Dorpskerk

Elk jaar bezoeken veel mensen de kerstnachtdienst in de Dorpskerk om het aloude verhaal van Kerst te mogen horen.

Ook dit jaar gaan op maandag 24 december de deuren weer open voor een viering in de prachtige ambiance van de eeuwenoude kerk. Brandende kaarsen in de kroonluchters, bekende kerstliederen en een kerstboom van formaat, zorgen voor een warme kerstsfeer.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 10 december 2018

Kerstnachtdienst in de Dorpskerk

Afwijkende openingstijden Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk heeft de komende weken afwijkende openingstijden.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 11 december 2018

De Snuffelmarkt is te vinden achter de Dorpskerk/Watertoren aan de Dorpsstraat te Barendrecht.

Jaaroverzicht op de Watertoren

Voor het eerst is tijdens het WinterFeest de Watertoren gebruikt voor het vertonen van beelden. Bezoekers van het feest konden kijken naar een jaaroverzicht van 2018.[nbsp] Burgemeester Jan van Belzen en andere Barendrechters spraken wensen uit voor de Kerst en het nieuwe jaar.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 15 december 2018

Barendrecht in beeld 2018

Koud en warm WinterFeest

Het WinterFeest vond zaterdag 15 december plaats tijdens één[nbsp] van de koudste dagen van de laatste tijd. De warmte van het programma maakte gelukkig veel goed.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 16 december 2018

WnterFeest 2018