Nieuwsarchief

Overzicht van de laatste 10 nieuwberichten. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Terrassenbeleid op het Doormanplein

Op 21 december 2022 vond een informatiebijeenkomst plaats inzake de geplande terrassenuitbreiding op het Doormanplein. Wethouder Vermaat lichtte zijn plannen toe ten overstaan van de bewoners en ondernemers in de buurt.

In ons bericht op deze site vertelden we al dat we meteen onze bezwaren tegen de plannen en tegen de gang van zaken hebben geuit. Waar is de participatie gedachte gebleven?

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 3 februari 2023

Foto Dormanplein

Informatieve borrel over vernieuwingen in de Dorpskerk van Barendrecht

Al 510 jaar staat de Dorpskerk van Barendrecht in het hart van de plaatselijke gemeenschap. Door verschillende restauraties verkeert de kerk in een uitstekende staat. Bovendien investeert ‘het oudste huis van Barendrecht’ in de toekomst. Daarover willen de Vrienden van de Dorpskerk vertellen tijdens een informatieve borrel op maandag 20 februari.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 23 januari 2023

Choral Evensongs terug in Dorpskerk

Op initiatief van Dorpskerkmusicus Thea Verhagen is er binnen de werkgroep Eredienst van de Dorpskerkgemeente een plan ontwikkeld om in 2023 in de Dorpskerk een drietal Choral Evensongs te organiseren. Deze vieringen, die voortkomen uit de Anglicaanse traditie, zijn een combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor) muziek, ingebed in een eeuwenoude liturgie.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 15 januari 2023

Veel publiek voor London Calling

Zondagmiddag in de Dorpskerk werd uit “The fairy queen” en uit ander werken van Purcell gezongen door een indrukwekkend kwartet. De 2 stevige sopraan stemmen van Wendy Roobol en Klaartje van Veldhoven werden begeleid door Ricardo Rodrigues Miranda met een viola da gamba ( vergelijkbaar met een cello) en Arjen Verhage met luit en gitaar.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 15 januari 2023

Voorbereidingen sloop en nieuwbouw Zeeheldenbuurt start in maart

Woonstichting Patrimonium start in maart met de voorbereidingen van sloop van de huidige sterk verouderde woningen in de Zeeheldenbuurt in Barendrecht. Zij maken plaats voor 99 nieuwe, toekomstbestendige sociale huurwoningen. De huidige bewoners, veelal Oekraïense vluchtelingen, worden tijdelijk elders in de gemeente ondergebracht.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 13 januari 2023

London Calling: theatermuziek van Henry Purcell

Stichting Barendrecht Klassiek begint het nieuwe jaar met een mooi concert op zondag 15 januari.
Afgelopen najaar moest dit gezelschap afzeggen, maar nu spelen en zingen ze alsnog hun programma ‘London Calling’ in de Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 1 januari 2023

Terugblik informatiebijeenkomst terrasuitbreiding Doormanplein

Woensdagmiddag 21 december heeft er een informatiebijeenkomst plaatsgevonden in het gemeentehuis voor bewoners en ondernemers rondom het Doormanplein. Leden en bestuursleden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht bezochten de bijeenkomst. Wilco Andeweg reageert.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 23 december 2022

Santa Run (wandeling) levert 7000 euro op

De Santa Run werd zaterdag noodgedwongen een ‘Santa Walk’. Door de vorst bleek een deel van het parcours te glad voor hardlopers. De organisatie van het evenement besloot daarom om er een wandeling van te maken.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 17 december 2022

Bijeenkomst over terrassen Doormanplein

Woensdagmiddag 21 december is er voor de bewoners rondom het Doormanplein een bijeenkomst in het gemeentehuis over de terrasuitbreiding op het plein.

De betreffende bewoners hebben hiervoor persoonlijk een uitnodiging ontvangen vanuit de gemeente, ondertekend door wethouder Dirk Vermaat. Bestuursleden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht zullen de bijeenkomst bijwonen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 16 december 2022

Doormanplein