Nieuwsarchief

Overzicht van de laatste 10 nieuwberichten. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

NazomerGrill wegens succes herhaald

De NazomerGrill in de Oude Dorpskern was vorig jaar een groot succes. Dus komt er eind augustus een tweede editie.
Iedereen is welkom om een plekje te vinden in de tuin achter de Dorpskerk. Aanmelden is wel nodig want er is een beperkt aantal plaatsen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024

Maximaal drie uur parkeren voor D'Ouwe School

Voor het parkeren op het pleintje tussen de Dorpskerk, de Watertoren en museum D'Ouwe School wordt een blauwe parkeerschijf verplicht. Burgemeester en wethouders hebben dit besloten. Er kan nog gedurende zes weken bezwaar tegen het besluit worden ingediend.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 20 juni 2024

Voedselbos geopend met uitzetten van egels

Met het uitzetten van drie egels is donderdag 16 mei het voedselbos achter de Dorpskerk geopend.

Het voedselbos voor dieren is aangelegd op een groenstrook tussen de kerk en de Piet Heinstraat. Op verzoek van de buren zijn daar enkele bomen verwijderd. Met de houtsnippers daarvan is een pad gemaakt tussen de planten.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2024

Taxatie kunst-en antiekvoorwerpen bij de Historische Vereniging Barendrecht

Arne Bonsaksen, beëdigd registertaxateur kunst- antiek & inboedelgoederen, is op dinsdag 28 mei aanwezig in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht.

Publiek is op deze dag welkom van 11 tot 14 uur om kunstvoorwerpen, juwelen, zilver, schilderijen, porselein, Jugendstil, Art Deco, design en andere objecten kosteloos en vrijblijvend te laten taxeren. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde is natuurlijk afhankelijk van de conditie waarin het aangeboden voorwerp verkeert.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2024

Koffieochtend over Watertoren

Vanwege dodenherdenking is de afdeling Archieven en Genealogie van de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) op zaterdag 4 mei gesloten, ook is er dan geen HVB koffieochtend.

De opening van de afdeling Archieven en Genealogie en de HVB koffieochtend staan nu gepland voor zaterdag 11 mei van 10 tot 13 uur. Het onderwerp voor de HVB koffieochtend is op zaterdag 11 mei is de Watertoren.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 29 april 2024

Activiteiten op Bevrijdingsdag in Barendrecht

In en om de Dorpskerk wordt op zondag 5 mei Bevrijdingsdag gevierd. Het programma is samengesteld door de Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (Sedob), in overleg met de Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 12 april 2024

Parkeerplaats beter bereikbaar

De parkeerplaats van de Bethelkerk is tegenwoordig ook bedoeld voor bezoekers van de Oude Dorpskern.

Het aantal parkeerplaatsen in het oude centrum is beperkt. De schaarste is nog groter in de maanden dat het Doormanplein wordt gebruikt voor terrassen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2024