Nieuwsarchief

Overzicht van de laatste 10 nieuwberichten. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Activiteiten op Bevrijdingsdag in Barendrecht

In en om de Dorpskerk wordt op zondag 5 mei Bevrijdingsdag gevierd. Het programma is samengesteld door de Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (Sedob), in overleg met de Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 12 april 2024

Parkeerplaats beter bereikbaar

De parkeerplaats van de Bethelkerk is tegenwoordig ook bedoeld voor bezoekers van de Oude Dorpskern.

Het aantal parkeerplaatsen in het oude centrum is beperkt. De schaarste is nog groter in de maanden dat het Doormanplein wordt gebruikt voor terrassen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2024

Stekkendag in kerktuin

Het nieuwe seizoen in de kerktuin achter de Dorpskerk begint zaterdagmorgen 13 april traditioneel met een stekkendag.

Trouwe bezoekers – die zijn er tientallen – weten uit ervaring wat zij kunnen verwachten: een ruim aanbod van stekjes van tuin- en kamerplanten, naar soort en prijs uitgestald in marktkramen en op het grasveld achter de Oude Pastorie.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 21 maart 2024

Druk bezocht concert Barendrecht Klassiek

In de intieme setting van de Dorpskerk van Barendrecht gaven de broers Micha en Benjamin Cok afgelopen zondag een mooi concert. Naast gitaardocenten in Barendrecht, zijn ze echt virtuozen op hun instrument. Hun programma bestond uit eigen composities en stukken van onder andere Paco Peña, waardoor een mix van emotie en ritme ontstond.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 17 maart 2024

Boete bij negeren eenrichtingverkeer

Mensen die in de Dorpsstraat en op de Singel tegen het verkeer in rijden, krijgen voortaan een boete. Dit kondigde wethouder Dirk Vermaat aan op de ledenvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2024

Micha en Benjamin Cok bij Barendrecht Klassiek

Op zondag 17 maart is er weer een concert in de concertserie van Stichting Barendrecht Klassiek. Dit keer met twee lokale musici: de gitaristen Micha en Benjamin Cok, twee broers afkomstig uit Barendrecht. Ze zullen een programma spelen met de titel Entre Dos Aguas.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2024

Burgemeester Schneider: ‘Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin’

Burgemeester Ronald Schneider was op woensdag 6 maart te gast op de jaarlijkse informatieavond van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

De burgemeester werd geïnterviewd door Lex Bezemer. Die wilde natuurlijk weten of het de burgemeester bevalt in Barendrecht. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Iedere dag sta ik met een brede glimlach op”, was het antwoord.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 10 maart 2024

Kerktuin zoekt vrijwilligers

Voor het onderhoud van de kerktuin achter de Dorpskerk is de hulp van vrijwillig(st)ers onmisbaar. Aan hun medewerking is te danken dat de tuin met bomen, struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven, elk seizoen een sieraad voor het oog is en van bezoekers veel lof krijgt.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2024

Avond over vernieuwing in Oude Dorpskern in Barendrecht

De jaarlijkse informatie-avond in de Oude Dorpskern staat woensdag 6 maart in het teken van vernieuwing.

De avond is een initiatief van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hierin zijn bewoners, bezoekers en ondernemers van het oude centrum verenigd.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 22 februari 2024

Voortaan maar één afvalcontainer in Piet Heinstraat

Een ondergrondse afvalcontainer in de Piet Heinstraat verdwijnt, een ander wordt verplaatst. Dat heeft de gemeente Barendrecht aan de bewoners laten weten.

De verandering houdt verband met de sloop van de woningen aan de De Ruyterstraat en de Trompstraat. Daardoor zijn twee ondergrondse containers niet meer nodig. Volgens de gemeente zullen ze ook niet nodig zijn voor de nieuwbouwwoningen. In overleg met BAR-Afvalbeheer is besloten dat één container voortaan voldoende is.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2024