Nieuwsarchief

Overzicht van de laatste 10 nieuwberichten. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Veteranendag 2023 bij de Historische Vereniging Barendrecht

Op zaterdag 10 juni wordt de Barendrechtse veteranendag gehouden. Het veteranencomité Barendrecht organiseert in samenwerking met de gemeente dit jaarlijkse evenement voor de Barendrechtse veteranen en hun naasten.

Ook de Historische Vereniging Barendrecht is op deze dag geopend. Van 13.00 tot 17.00 uur is in het museum een tentoonstelling te bezichtigen.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 6 juni 2023

Tsjechisch koor Harmonie in de Dorpskerk

Op zaterdagavond 17 juni treedt het koor Harmonie uit Louny op in de Dorpskerk.

Het koor is in Barendrecht op uitnodiging van de Stedenband Barendrecht – Louny. Het koor maakt deel uit van een grotere delegatie.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 6 juni 2023

Raadsleden bezoeken uitgaansgebied Oude Dorpskern

Leden van de gemeenteraad hebben vrijdag 2 juni een bezoek gebracht aan het uitgaansgebied in de Oude Dorpskern van Barendrecht.

De raadsleden wilden een indruk krijgen van de situatie in de buurt, nu het Doormanplein is vrijgemaakt voor terrassen. Ze werden rondgeleid door leden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 4 juni 2023

Update terrassen Doormanplein

De terrassen staan inmiddels op het Doormanplein en de eerste bezoekers hebben al kunnen genieten van de Oude Dorpskern in het zonnetje. Graag geven we een update over de zaken omtrent de terrassenpilot. Door de verschillende procedures die op de achtergrond spelen, merken we dat het allemaal wat onduidelijk is. We hopen met dit stukje enige duidelijk te geven.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023

Terrassen op het Doormanplein

Teams Roparun komen door Oude Dorpskern

De Roparun komt maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, weer door Barendrecht. De route voert ook door de Dorpsstraat.

De verwachting is dat de 220 teams tussen 10 en 16.30 uur lopend en fietsend de gemeente passeren. De organisatie van de Doorkomst Barendrecht maakt er weer een feest van.

Op verschillende locaties worden de Roparunners extra feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023

de Doorkomst van 2022

Mooie zonnige Koningsdag 2023

Met een aubade in de Dorpskerk startte Koningsdag 2023. Een mooie zonnige dag, die veel mensen naar de Oude Dorpskern lokte. Het was echter jammer dat enkele automobilisten hun voertuig in de Dorpsstraat en op het kerkplein hadden laten staan …

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 27 april 2023

Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht: 'graag terrassen, maar onder voorwaarden'

Komende vrijdag, 28 april, mogen de terrassen worden geplaatst op het Doormanplein conform de afgegeven vergunningen en de genomen besluiten. Vanaf januari dit jaar zijn er constructieve gesprekken geweest met de gemeente en de horeca om tot een overeenstemming te komen. Hieruit volgde een visie met een heel aantal afspraken waar veel belanghebbenden het over eens zijn.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023

Terrassen op het Doormanplein op een foto uit 2020

Koningsdag in de Oude Dorpskern

De Oude Dorpskern met de Dorpsstraat en de Dorpskerk is donderdag 27 april weer het centrum van de Koningsdag in Barendrecht.

Voor jong en oud is er weer van alles te doen, zo is er de Braderie, de Kinder kleedjes markt en het Horecaplein. Nieuw is dit jaar Oranje Kinderplein, waar verschillende activiteiten georganiseerd worden. Bovendien staat de Kermis weer voor het gemeente, organiseert ook winkelcentrum de Middenbaan een Kinder kleedjesmarkt en staan ook daar verschillende kramen.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023

foto Koninklijk gezin (foto RVD)

Geslaagde achtste editie van Open Podium

Barendrecht Klassiek hield zaterdag een open podium in de Dorpskerk.

Een groot aantal mensen maakte van de gelegenheid gebruik om te spelen in Barendrechts mooiste concertzaal. Het aanbod varieerde van professionele docenten tot talentvolle kinderen.

De dag begon met uitvoeringen van leerlingen van Jacinta Floor op viool en piano. De docente speelde aansluitend zelf ook een stuk. Daarna gingen de optredens door tot in het begin van de middag.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 22 april 2023

Open Podium Barendrecht Klassiek

Stichting Barendrecht Klassiek houdt een Open Podium op zaterdag 22 april. Tussen 10:00 en 13:45 uur kunnen bezoekers in de Dorpskerk luisteren naar een zeer gevarieerd aanbod van Barendrechts talent.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 19 april 2023