Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in juni 2016. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Vereniging spreekt over nieuw beleidsplan

Leden en bestuur van de Vereniging Dorskern Oud-Barendrecht hebben woensdag 1 juni gesproken over het beleid voor de komende jaren. De avond in De Ontmoeting werd bezocht door twintig mensen.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 2 juni 2016

Leden en bestuur spreken over het beleid voor de komende jaren

Concert Golden Circle Ensemble

In de zomermaanden zal het Golden Circle Ensemble onder leiding van John Bakker de bloemetjes buiten zetten met de hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis. Muziek die door de eeuwen heen harten heeft geraakt en ogen heeft doen twinkelen. Op vrijdag 17 juni speelt het ensemble in de Dorpskerk van Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 3 juni 2016

Golden Circle Ensemble

Koffieconcert in kerktuin

Hans van Gelder (piano) en Marie Christine Goergen (dwarsfluit) geven zondag 12 juni om 11.30 uur een concert met licht klassieke muziek in de kerktuin achter de Dorpskerk. Hun uitvoering bestaat uit twee optredens van elk een kwartier. In de pauze zal Alie den Engelsman-Oskam namens de werkgroep Kerktuin een en ander vertellen over de aanleg en de inrichting van de tuin.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 3 juni 2016

Historisch interieur van Dorpskerk gerestaureerd

Het historische houtwerk van de vijf eeuwen oude Dorpskerk van Barendrecht is de afgelopen maanden gerestaureerd. Op zaterdag 18 juni wordt het project tijdens een feestelijke bijeenkomst opgeleverd.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2016

Het Tiengebodenbord in de Dorpskerk van Barendrecht. (foto: Arco van der Lee)

Dostojevski Kwartet brengt programma "Schubert en de Russen"

Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zaterdagavond 18 juni het laatste concert van het seizoen 2015-2016.

Het Dostojevski Kwartet, bestaande uit Charlotte Basalo Vázquez, viool, Julia Kleinsmann, viool, Lisa Eggen, alt-viool en Emma Kroon, cello, speelt in het programma ‘Schubert en de Russen’ muziek van Glinka, Schubert, Tsjaikovski en Prokovjev.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 juni 2016

Dostojevski Kwartet brengt programma "Schubert en de Russen"

ZomerFeest in centrum van Barendrecht

Het jaarlijkse ZomerFeest vindt zaterdag 25 juni plaats. Het is de zevende editie van het feest, dat jaarlijks duizenden mensen trekt. Er zijn de hele dag activiteiten en optredens op de Middenbaan, in de Dorpsstraat en op het Doormanplein.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 15 juni 2016

ZomerFeest 2016 op zaterdag 25 januari

Openstelling Watertoren

Tijdens het ZomerFeest van zaterdag 25 juni is de Watertoren ’s middags toegankelijk voor bezoekers.

De openstelling wordt verzorgd door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De toren is open van 13.00 tot 16.00 uur. Omdat er geen nooduitgang is, mogen er maar vier bezoekers tegelijk naar binnen.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 16 juni 2016

Watertoren

Verplaatsbaar podium beter dan vaste muziektent

Een ‘vaste’ muziektent in de Oude Dorpkern is niet haalbaar. Het is ook niet meer nodig. [nbsp]Tot die conclusie is de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht gekomen.

De eventuele terugkeer van de muziektent was een paar jaar geleden ineens onderwerp van discussie. Tijdens het ZomerFeest van 2010 heeft[nbsp] de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht een enquête gehouden onder bezoekers. In de enquête kon [nbsp]worden aangegeven hoe de Dorpskern nóg aantrekkelijker zou kunnen worden.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 18 juni 2016

Verplaatsbaar podium beter dan vaste muziektent

Watertoren ‘uitverkocht’ tijdens Zomerfeest

Het beklimmen van de Watertoren was tijdens het ZomerFeest van zaterdag 25 juni een populair uitje.

De toren was opengesteld door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Omdat er in verband met de veiligheid maar vier bezoekers tegelijk in de toren mogen zijn, konden belangstellenden zich inschrijven voor een tijdstip. Al lang voordat de toren om 16.15 uur sloot, waren alle bezoekmomenten volgeboekt.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 26 juni 2016

De Watertoren