Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in september 2019. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Open Monumentendag in de Oude Dorpskern

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september zetten in de Oude Dorpskern van Barendrecht verschillende monumenten de deuren open.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 11 september 2019

Dankzij de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is zaterdag de Watertoren open.

Laurens Trio geeft concert in Dorpskerk

Op zondag 22 september start nieuwe het concertseizoen van Stichting Barendrecht Klassiek. Dat gebeurt met een concert verzorgd door het Laurens Trio.

Lieselotte van Tol, piano, Diederik van Wassenaer, viool en Belén Méndez Valledor, cello zullen van L.van Beethoven het Gassenhauer Trio en van Dvorák het Piano Trio Dumky ten gehore brengen.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 11 september 2019

Laurens Trio

‘Kunst en Lezen’ blijkt schot in de roos

‘Kunst en Lezen’ staat er sinds enkele maanden op de gevel van de familie Van Beest aan de Dorpsstraat 153. De nieuwe opzet van de winkel is een schot in de roos, vertelt Dirk van Beest.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 11 september 2019

Rosanne van Beest, Petra van Hoek-van Beest en Dirk van Beest voor hun winkel aan de Dorpsstraat. (foto: Arco van der Lee)

Spreekuur wethouder Reshma Roopram

Wethouder Reshma Roopram houdt op vrijdag 20 september van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur in ’t Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Roopram heeft als wijkwethouder de Oude Dorpskern en omliggende wijken in haar portefeuille.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 14 september 2019

Wethouder Reshma Roopram houdt spreekuur

Buurt zorgt voor AED aan Dorpsstraat

Na de AED bij het kantoor van De Schakel aan de Singel heeft de Oude Dorpskern nu een tweede openbaar toegankelijke AED. Vrijdag 13 september werd de AED in gebruik gesteld bij de Rehobothschool.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 14 september 2019

Piet Barendregt, schooldirecteur Nico van den Berg, Robin Koch en Els Barendregt bij de AED

Expositie ’50 jaar nostalgie’ langer te zien

Op zaterdag 14 september, Open monumentendag, was er veel bekijks bij de expositie ‘50 jaar nostalgie’ van de Historische Vereniging Barendrecht.

Het was ouderwets gezellig. Bij de foto’s en objecten werden door de bezoekers verhalen en ervaringen over de brug verteld. Ook de geur van teer op de plank die op het wegdek van de draaibrug had gelegen gaf een gevoel van brughistorie.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 15 september 2019

Expositie ’50 jaar nostalgie’ langer te zien (foto: roroba)

Zonnige Monumentendag

Voor het eerst sinds vele jaren was er in Barendrecht geen ‘officieel’ programma voor de Open Monumentendag. Dankzij vrijwilligers konden bezoekers van de Oude Dorpskern zowel de Watertoren, de Dorpskerk als de Ouwe School bezoeken. En dat werd gewaardeerd.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 15 september 2019

Zonnige monumentendag

Laurens Trio start nieuw seizoen Barendrecht Klassiek

Met een concert door het Laurens Trio is zondag 22 september het nieuwe seizoen van Barendrecht Klassiek begonnen. Ook deze maal konden de bezoekers van de Dorpskerk genieten van muziek uitgevoerd door jonge musici die aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam studeren. Deze maal waren het Diederik van Wassenaer (1990), Lieselotte van Tol (1994) en Belén Méndez Valledor (1994).

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 22 september 2019

Laurens Trio start nieuw seizoen Barendrecht (foto: Arco van der Lee)