Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in september 2013. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Zaterdag Open Monumentendag

In verband met de jaarlijkse Open Monumentendag is de Dorpskerk op zaterdag 14 september open van[nbsp] 12.30 tot 16.00 uur.

Het landelijke thema van de dag is ‘Macht en Pracht’. De Dorpskerk herbergt nog eeuwenoude voorbeelden van ‘macht en pracht’.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 8 september 2013

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september is de Dorpskerk open van 12.30 tot 16.00 uur.

Vrienden blijven Dorpskerk steunen

De stichting Vrienden van de Dorpskerk heeft deze zomer mensen benaderd die vorig jaar door het kopen van het jubileumboek van de kerk Vriend zijn geworden. Door het kopen van het boek werd men voor een jaar Vriend van Barendrechts oudste kerk.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 9 september 2013

Open Monumentendag in de Dorpskerk

Dit jaar was ‘Macht en pracht’ het thema van de dag. In de Dorpskerk was over dit thema een programma samengesteld met twee lezingen, pianospel en een tentoonstelling. De lezingen werden door meer dan vijftig mensen bijgewoond.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 15 september 2013

Open Monumentendag 2013 - Peter's Posttrein

Flex Ensemble opent muziekseizoen Barendrecht Klassiek

Op zaterdagavond 28 september aanstaande organiseert de Stichting Barendrecht Klassiek het eerste concert van seizoen 2013-2014. Het Flex Ensemble uit Hannover speelt pianokwartetten van Fauré, Schnittke en Brahms.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 16 september 2013

Flex Ensemble: Kana Sugimura (viool), Anna Szulc-Kapala (altviool), Martha Bijlsma (cello) en Endri Nini (piano)

Oplevering Dorpskerk-orgel

De afgelopen maanden is in de Dorpskerk gewerkt aan de renovatie van de muren en van het orgel. Nu het werk aan de muren is voltooid, kan de orgelbouwer zijn werk afmaken.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 23 september 2013

Orgel Dorpskerk

Tweehonderd jaar koninkrijk

De historische verenigingen in Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk besteden in een gezamenlijk project aandacht aan het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Iedere vereniging belicht hierbij elk een tijdvak van 50 jaar, zodat bezoekers een rondje kunnen maken langs de 4 tentoonstellingen. De vorsten die in dat tijdvak regeerden en de lokale geschiedenis worden hierbij belicht.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 23 september 2013

Te veel leegstand in Oude Dorpskern

In de Oude Dorpskern staan momenteel heel wat winkels leeg. En dat dreigen er nog meer te worden. Het is daarom hoog tijd dat de gemeente Barendrecht een visie ontwikkelt op de bedrijvigheid in het oude centrum, vindt de Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 26 september 2013

Tanja de Jonge

Bijzonder kerstbal te koop op WinterFeest Barendrecht

De witte gevel van bakkerij Pot is één van de kenmerkendste gevels van het Barendrechtse centrum. Kunstenares Margo Boers (Bonny Bee) heeft de bakkerij afgebeeld op een kerstbal die tijdens het komende WinterFeest in Barendrecht te koop is. Het feest wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 december.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 26 september 2013

Prooi (links) overhandigt de eerste kerstbal aan Willem-Jan Pot. Midden: Margo Boers.