Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in april 2012. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

De kerktuin achter de Dorpskerk opent zaterdag 14 april het nieuwe seizoen met de traditionele verkoop van stekjes van tuin- en kamerplanten. Ook worden bakjes met violen en tuinboeken te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor de verdere verfraaiing van de tuin met bomen, planten en struiken waarover in de Bijbel wordt geschreven. De verkoop is van 10 uur ´s morgens tot 1 uur ´s middags.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 11 april 2012

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

Veilig uitgaan in de Oude Dorpskern

De meeste inwoners van de Oude Dorpskern ondervinden wel eens overlast van het uitgaan in het centrum van Barendrecht. Dit blijkt uit het rapport ‘Veilig uitgaan in Barendrecht’.

Het rapport is in opdracht van de gemeente Barendrecht gemaakt door onderzoekers van de gemeente Rotterdam. Zij ondervroegen eind vorig jaar zowel bewoners als uitgaanspubliek door middel van een enquête.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 14 april 2012

Veilig uitgaan in de Oude Dorpskern

Tentoonstelling over Dorpskerk

De Historische Vereniging Barendrecht heeft in zaal De Ontmoeting een tentoonstelling geplaatst over de geschiedenis van de Dorpskerk. Op enkele panelen zijn documenten, knipsels en foto's over de kerk te zien. Ook staan hier voorwerpen, zoals collectebussen en een kussentje. In een vitrine is een model van de kerk en een aantal bijbels te zien.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 14 april 2012

Tentoonstelling over Dorpskerk in De Ontmoeting

Eerste Open Dorpskerk

In de Dorpskerk vonden zaterdag 14 april verschillende jubileumactiviteiten plaats.

De Snuffelmarkt bestond 20 jaar.[nbsp]Liefhebbers van muziek konden de hele middag in de 500-jarige kerk genieten van optredens.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 14 april 2012

Hoornensemble Hoornkracht tijdens de Eerste Open Dorpskerk

Harmonievereniging speelt op 4 en 5 mei

Op 4 mei zal het Harmonieorkest van Barendrecht zich weer, keurig in uniform gestoken, opstellen naast het monument in de Dorpsstraat.

Na de 2 minuten stilte, die worden aangegeven door de trompetsolo, zal het orkest het Wilhelmus spelen, waarna er gedurende het defilé verschillende koralen ten gehore worden gebracht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 14 april 2012

Sperwer nuttigt ontbijt

Is er nog natuur in de oude dorpskern van Barendrecht? Jazeker, maar je moet wel geluk hebben om er iets van te zien. Zoals deze sperwer (een mannetje) die dinsdag om 7.30 uur een duif als ontbijt nam. Zomaar op de stoep in de Helfrichstraat.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 17 april 2012

Sperwer nuttigt ontbijt (foto: Arco van der Lee)

Herdenking op 4 mei

Bij het monument op het Doormanplein wordt vrijdag 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking gehouden.[nbsp]
Voorafgaand vindt een bijeenkomst plaats in de Dorpskerk. Deze wordt georganiseerd door het Comité 4 mei-herdenking, in samenwerking met Oranjevereniging Juliana en de gemeente.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt geopend door burgemeester Jan van Belzen.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 april 2012

Dorpskerk Barendrecht open tijdens Koninginnedag

Koninginnedag wordt in Barendrecht traditioneel gevierd met activiteiten in de oude dorpskern rondom de 500-jarige Dorpskerk. Ook de kerk zelf is dit jaar op maandag 30 april een bezoek meer dan waard. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers hier genieten van ‘De Dorpskerk in Bloei’. De toegang is gratis.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 april 2012

Dorpskerk van Barendrecht jubileert

Woensdag 2 mei is het vijfhonderd jaar geleden dat de Dorpskerk van Barendrecht werd ingewijd als rooms-katholieke parochiekerk. De Hervormde Gemeente viert het jubileum op die dag met twee feestelijke bijeenkomsten en de publicatie van een boek.

De Dorpskerk, het oudste Rijksmonument van Barendrecht, is in de loop der eeuwen een plaats van samenkomst voor de hele gemeenschap van het dorp geweest. Daarom wil de Dorpskerkgemeente zoveel mogelijk inwoners betrekken bij de viering van het vijfde-eeuwfeest.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 april 2012

Dorpskerk van Barendrecht jubileert

Wegafsluiting hindert Dorpskerkjubileum

De viering van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk van Barendrecht dreigt bemoeilijkt te worden door wegwerkzaamheden die de gemeente laat uitvoeren. Het jubileum van de kerk wordt op woensdag 2 mei gevierd met twee bijeenkomsten. Daarvoor zijn honderden gasten uitgenodigd.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 21 april 2012