Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in december 2021. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Dorpsstraat voor autoverkeer gestremd

Wegens werk aan de bestrating is de Dorpsstraat tot en met vrijdag 10 december overdag afgesloten. Er is een omleidingsroute voor auto’s die naar de boerderijwinkel of de Rehobothschool moeten. Wandelaars en fietsers ondervinden geen hinder van het werk.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 6 december 2021

Dorpsstraat voor autoverkeer gestremd

Dirk van Beest verlaat de Dorpsstraat

Een bekende ondernemer verlaat de Dorpsstraat. Dirk van Beest stopt met zijn winkel ‘Kunst en lezen’. Hij gaat met pensioen en verhuist naar Sliedrecht, legt hij uit.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 7 december 2021

Dirk van Beest verlaat de Dorpsstraat

Adventsconcert op zondagmiddag

Marie-Christine Goergen (fluit) en Thea Verhagen (orgel) geven zondag 12 december weer een concert in de serie Klassiek Uitgelegd. Deze maal is het een adventsconcert. Aanvang 14.30 uur in de Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 7 december 2021

Marie-Christine Goergen en Thea Verhagen

Kunstwerken in de buitenlucht

De wind heeft de laatste bladeren van de bomen geblazen. Nu wordt het grove en fijnmazige weefsel van takken zichtbaar. Dat is prachtig om te zien. Het zijn vaak fantastische vormen, waardevolle kunstwerken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de vier oude lindes voor het huis op de foto, ook wel het “Eilandje van Goud” genoemd. Het staat in de dorpskern.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 8 december 2021

Eilandje van Goud

Oude Dorpskern wordt duurzamer

Drie gebouwen in de Oude Dorpskern worden de komende tijd duurzamer gemaakt. Het zijn de Watertoren, de woning naast de Watertoren en d’Ouwe School.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 19 december 2021

Oude Dorpskern wordt duurzamer. Vlnr. Cees Schaap (vastgoed, VVD), Tanja de Jonge (duurzaamheid, GL), en Reshma Roopram (wijkwethouder, PvdA)

Audiotour door Oude Dorpskern

Acht historische gebouwen in de Oude Dorpskern maken deel uit van de Barendrechtse Winterwandeling.

Met deze audiotour kan men tijdens de donkere winterdagen monumenten, beelden en andere kunstwerken bewonderen, mét achtergrondverhalen en poëzie. De gedichten zijn speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Kees-Jan Visser.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 19 december 2021

Barendrechtse Winterwandeling