Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in december 2008. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Komt beschermd dorpsgezicht te laat voor 'eilandje'?

Omdat de oude dorpskern nog geen beschermd dorpsgezicht is, kan de gemeente zonder bouwvergunning een ondergrondse vuilcontainers plaatsen op het 'Eilandje van Goudt'. Dit voeren burgemeester en wethouders dinsdag 9 december aan bij de commissie voor de bezwaarschriften. De commissie bespreekt dinsdagmiddag 9 december twee bezwaarschriften tegen een ondergrondse container aan de achterkant van het 'Eilandje van Goudt'. De container wordt ingegraven naast de achteringang van het pand Dorpsstraat 163. Dit 'eilandje' in de Dorpsstraat staat aan de rand van het gebied waarvoor de status van beschermd dorpsgezicht wordt voorbereid. "Dit gaat in 2009 plaatsvinden", meldde wethouder Bas Nootenboom op 24 november nog op zijn weblog.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 3 december 2008

locatie afvalcontainer

Kerstsamenzang op Doormanplein

De kerstsamenzang op het Doormanplein vindt donderdag 18 december voor de tiende maal plaats. Speciale gast is zanger Chuck Menphis. De avond begint op 19.00 uur met een lichtjesoptocht voor kinderen. Onder leiding van de kerstman voert de tocht door straten rond de oude dorpskern.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 6 december 2008

Plan De Boom2 weer bij commissie

Het bouwplan De Boom 2 staat weer op de agenda van de raadscommissie Ruimte. De vergadering wordt dinsdag 9 december gehouden in het gemeentehuis.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 6 december 2008

zicht op Dorpskern

Pleidooi tegen vuilniseiland

In de Commissie Bezwaarschriften dinsdag 9 december jl. hield voorzitter Dik Buitenhuis van de Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht een pleidooi tegen de plaatsing van ondergrondse vuilcontainers op het 'Eilandje van Goudt'.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 10 december 2008

Eilandje van Goudt

Sloop pand Zwaal gestart

Deze week is een begin gemaakt met de sloop van het voormalige pand Zwaal. De slopers moeten 19 december klaar zijn. Op deze locatie komt nieuwbouw van schildersbedrijf Andeweg.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 12 december 2008

sloop pand zwaal

Kerstzang druk bezocht

De traditionele kerstzang op het Doormanplein heeft donderdag 18 december enkele honderden belangstellenden getrokken. Dat was een opsteker voor de organisatoren, want de (bitter koude) editie van vorig jaar trok veel minder mensen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 19 december 2008

Kerstzang Karel Doormanplein