Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in december 2011. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Nog enkele kramen bij Winterfeest

Op zaterdag 10 december van 12.00 tot 21.00 uur [nbsp]zal het 3e[nbsp]Winterfeest worden georganiseerd in [nbsp]de kern van het oude centrum van Barendrecht.

Een belangrijk onderdeel van het WinterFeest is markt met kramen die op het Doormanplein, Dorpstraat en Kerkplein te vinden zijn.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 3 december 2011

Winterfeest

Kerstzang bij kaarslicht

Mannenkoor De Verenigde Zangers verzorgt op maandag 19 december twee kerstzangdiensten in de Dorpskerk. Ze beginnen om 19.00 en 21.00 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 4 december 2011

CMK De Verenigde Zangers

Snuffelmarkt in kerstsfeer

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk beleefde al een[nbsp]goede start met de verkoop van kerstspullen en zal daar nog enkele zaterdagen mee doorgaan.

Op 17 december zullen weer de traditionele kerststukjes in de verkoop gaan.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 7 december 2011

Cadeau voor 500-jarige Dorpskerk

Met het ontsteken van verlichting door burgemeester Jan van Belzen zijn zaterdag 10 december de festiviteiten rond het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk gestart.

De verlichting is een geschenk van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Deze heeft dankzij giften van bedrijven en van bezoekers van het ZomerFeest in juni 2011 schijnwerpers laten plaatsen. Deze verlichten ’s avonds en ’s nachts de Dorpskerk, de Watertoren en enkele bomen. Het gaat om energiezuinige LED-verlichting.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 11 december 2011

verlichte Dorpskerk

Geslaagd derde WinterFeest

Het WinterFeest heeft zaterdag 10 december zo’n drieduizend mensen naar de Oude Dorpskern gelokt.

Het feest werd geopend door drie midwinterhoornblazers en wethouder Stephanie ter Borg. De wethouder zei dat het college trots is op het WinterFeest. “Want we vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en oog voor elkaar hebben.”

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 11 december 2011

Winterfeest 2011

Bezoekers Winterfeest schaffen DVD en boek aan

Tijdens het Winterfeest van zaterdag 10 december werd op twee plaatsen de DVD over de 500-jarige Dorpskerk verkocht. In D’ Ouwe School werd een kerstmarkt gehouden. Daar werden de DVD’s verkocht door filmer Bas Romeijn zelf, bijgestaan door voorzitter Dick Mooijaart van de Historische Vereniging Barendrecht. Ook in De Ontmoeting, naast de Dorpskerk, werd de DVD verkocht.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 11 december 2011

Dick Mooijaart en Bas Romeijn verkochten DVD’s tijdens het Winterfeest

Brievenbus vandaalbestendig

De brievenbus aan de Dorpsstraat is nu al voorzien van smalle gleuven. Dit moet voorkomen dat er vuurwerk in wordt gegooid. [nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 16 december 2011

vandaalbestendige brievenbus

Winter in de Dorpskern

In de donkere dagen voor Kerst wordt er door sommige ondernemers en bewoners veel werk gemaakt van de kerstverlichting. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer in de Oude Dorpskern. Zeker in combinatie met de nieuwe verlichting van de Dorpskerk en de Watertoren.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 16 december 2011

Kerstverlichting in de Dorpskern

Snuffelmarkt gesloten

Aan het einde van dit jaar zal de Snuffelmarkt van de Dorpskerk twee weken lang gesloten zijn: op 24 en op 31 december.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 18 december 2011

Veel jubilea in 2012

In de Oude Dorpskern van Barendrecht zijn in 2012 verschillende jubilea te vieren.

De Dorpskerk bestaat 500 jaar. De viering daarvan is al tijdens het WinterFeest op 10 december gestart. Het hoogtepunt wordt gevormd door twee officiële bijeenkomsten op 2 mei. Die dag verschijnt ook het jubileumboek, dat 35 euro gaat kosten.

In 2012 heeft Barendrecht precies honderd jaar leidingwater. Vandaar dat de Watertoren dit jaar een eeuw oud is.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 31 december 2011

De Watertoren en de Dorpskerk op een ansichtkaart uit 1949. Leuk detail: op de voorgrond is een put te zien. Dat is een overblijfsel van de boringen naar bronwater voor het Barendrechtse waterleidingbedrijf. (foto: Hist. Ver. Barendrecht)