Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in februari 2016. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Trio met gevarieerd programma in Barendrechtse Dorpskerk

Diana Byazarti (viool), Eline van Vroonhoven (piano) en Sander van Willigenburg (gitaar) zorgen voor een verrassende invulling van het concert op zondag 14 februari, georganiseerd door de Stichting Barendrecht Klassiek in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 3 februari 2016

Diana Byazarti (viool), Eline van Vroonhoven (piano) en Sander van Willigenburg (gitaar)

Parkeerverbod op het Doormanplein uitgesteld

Het invoeren van een parkeerverbod op het Doormanplein in de Oude Dorpskern van Barendrecht wordt doorgeschoven. Het plan was om het Doormanplein vanaf 1 februari autovrij te maken en twee blauwe zones aan te leggen in de directe nabijheid. Dit is uitgesteld omdat de gemeente[nbsp]hierover nog in gesprek was met belanghebbenden in de projectgroep. Op korte termijn wordt bezien wanneer de maatregelen uitgevoerd kunnen worden.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 6 februari 2016

Art Deco expositie bij de HVB

Zaterdag 20 februari is er een Art Deco expositie ingericht in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht.

Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 vaak gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 13 februari 2016

Maquette van bakkerij W. Pot (foto roroba)

Druk bezocht klassiek concert

De Dorpskerk was zondagmiddag goed gevuld met liefhebbers van klassieke muziek. Naar schatting tweehonderd mensen bezochten het concert van de stichting Barendrecht Klassiek. Dat was meer dan de organisatoren hadden verwacht. De programmaboekjes waren ruim voor aanvang helemaal op.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 14 februari 2016

Barendrecht klassiek

Vereniging Dorpskern: overlast aan Oude Haven en Singel voorkomen

Het Doormanplein in Barendrecht kan alleen op 1 maart autovrij gemaakt worden, als daardoor[nbsp] geen overlast ontstaat aan de Oude Haven en de Singel. Dit stelt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 19 februari 2016

In de Oude Dorpskern van Barendrecht zijn de lijnen voor de blauwe zone al getrokken. De verkeersmaatregelen gaan op 1 maart in.