Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in november 2022. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Sinterklaas komt ook in de Dorpsstraat

Zaterdag 12 november houdt Sint Nicolaas met een grote parade zijn intocht in Barendrecht.
Vorig jaar werd deze ‘pietenparade’ voor het eerst georganiseerd. Toen voerde de route door de Dorpsstraat. Het was voor het eerst sinds vele jaren dat de Sint zijn opwachting maakte in de Oude Dorpskern.
Dit jaar staat de doortocht door de Dorpsstraat weer op het programma. Hij wordt hier rond 12 uur verwacht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 5 november 2022

Frans concert bij Barendrecht Klassiek

Nathalie Mees (zang) en Wouter Lucassen (luit en theorbe) treden zondag 27 november op bij Barendrecht Klassiek. Van 12 tot 13 uur brengen ze hun programma ‘C’est une chanson!’.

Het is een gevarieerd Frans programma met muziek door de eeuwen heen, van heel oud (Josquin des Prez uit de 15e eeuw) tot heel nieuw (een lied van Barbara Pravi, die in 2021 tweede werd op het Eurovisie songfestival), en alles wat daartussen zit. Het woord chanson heeft namelijk niet alleen betrekking op Piaf, Aznavour, Brassens, Brel en al die andere grote namen uit de vorige eeuw.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 8 november 2022

Barendrecht Klassiek

Zonnepanelen in de Oude Dorpskern

Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en de energieprijzen is het niet vreemd dat er ook in de Oude Dorpskern van Barendrecht steeds meer vraag komt naar verduurzaming. Vanuit de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft er, mede om die reden, begin november een gesprek plaatsgevonden met de beleidsadviseur Cultureel erfgoed en Cultuurhistorie van de gemeente Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 9 november 2022

Sint Nicolaas in de Dorpsstraat

Sint Nicolaas trok zaterdagmorgen samen met zijn gevolg door de Dorpsstraat. Waar mensen klaagden dat ze de Sint op het plein voor gemeentehuis niet konden zien, was de sfeer hier heel anders.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 12 november 2022

Programma WinterFeest

Er wordt steeds meer bekend over het programma op het WinterFeest van zaterdag 10 december.
Er zijn die dag van 14 tot 20 uur activiteiten in en rond de Dorpskerk in het oude centrum van Barendrecht. Er wordt onder meer opgetreden door de Pakjesband.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 21 november 2022

Adventskalenders voor hulpontvangers Present

Dankzij Celeste Andeweg van ‘t Ouwe Durp, speciaalzaak in koffie en thee in de Dorpsstraat, kon Stichting Present haar hulpontvangers een bijzondere verrassing bieden.

Ieder gezin dat de afgelopen maanden in huis of tuin hulp heeft gekregen van vrijwilligers van Present, kreeg namelijk een feestelijke adventskalender vol heerlijke thee.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 28 november 2022

Celeste Andeweg van ‘t Ouwe Durp stelde adventskalenders met thee ter beschikking aan de hulpontvangers van Stichting Present.

Harmonie geeft Kerstconcerten tijdens WinterFeest

Tijdens het WinterFeest  op zaterdag 10 december zal Harmonievereniging Barendrecht twee kerstconcerten geven in de Dorpskerk.

In de middag zal de jeugd van de vereniging een vrolijk muzikaal concert geven. Het orkest, dat uit 25 jeugdleden bestaat, zal het publiek direct in kerststemming brengen met nummers zoals Let it Snow, Santa Claus is Coming to Town, Jingle Bells en vele andere kersthits. Het concert is bijzonder geschikt om met (klein)kinderen naar toe te gaan. Het concert start om 16.15 uur en duurt tot 17 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 28 november 2022

Het Harmonieorkest werkt mee aan het WinterFeest.

Bijzonder KerstFeest in de Dorpskerk

Het Bijzonder KerstFeest vindt plaats op vrijdagavond 9 december, in de Dorpskerk. De deuren gaan om 19 uur open.

Het is een traditie van de afgelopen jaren, speciaal voor mensen met (en zonder) beperking waarvoor een muzikale kerstavond wordt georganiseerd. Met muziek, zang, trommels en een vertelling van het kerstverhaal zal Bijzonder KerstFeest worden gevierd. Gebruikelijk vindt dit BijzonderKerstFeest in de Dorpskerk, één dag voor het WinterFeest plaats.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 30 november 2022

De Dorpskerk