Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in september 2010. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Open Monumentendag op 11 september

‘De Smaak van de 19e eeuw’ is zaterdag 11 september het thema van de Open Monumentendag. Traditiegetrouw wordt daar in Barendrecht weer op verschillende manieren aandacht aan besteed. Ook in de oude dorpskern. De dag wordt om 10.30 uur in de trouwzaal van de Watertoren geopend door burgemeester Jan van Belzen. Direct hierna houdt stedenbouwkundige ir. Maarten Ouwens een lezing over ‘De smaak van de 19e eeuw’.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 3 september 2010

Open Monumentendag 2010

Protest tegen plantsoen

De familie Dam protesteert tegen het nieuwe plantsoen van de gemeente, voor de ingang van boerderij Dorpsstraat 168. De boerderij in de oude dopskern was zaterdag 11 september een van de panden die centraal stonden tijdens Open Monumentendag. Vorig jaar probeerde de gemeente voor de ingang van de boerderij een vuilcontainer in te graven. Na protesten uit de buurt, onder meer van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht, werd de container een stukje naar het westen verplaatst. Daarna werd de groenstrook voor de boerderij opnieuw ingeplant.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 september 2010

Boerderij van Dam

Druk bezochte monumentendag

Barendrecht beleefde zaterdag 11 september een geslaagde monumentendag. De zon bleek goed te combineren met de aandacht voor de negentiende eeuw. ‘De smaak van de negentiende eeuw’ is dit jaar het landelijke thema voor de Open Monumentendag. In Barendrecht werd de dag geopend in de trouwzaal van de Watertoren.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 september 2010

Model van het eerste NS-station Barendrecht, gebouwd door Ewout Blinde

Wethouder en muziektent bij Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht

Wethouder Stephanie ter Borg spreekt woensdag 22 september op een bijeenkomst van de Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht. De wethouder is gevraagd om in te gaan op het nieuwe beleidsplan van de vereniging. Ook het plan voor een muziektent staat deze avond op de agenda. De bijeenkomst van de vereniging wordt gehouden in zaal De Ontmoeting, naast de Dorpskerk. Hier begint om 19.30 uur een huishoudelijk deel voor leden. Om 20.00 uur start de informatie avond van de vereniging.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 september 2010

Wethouder Stephanie ter Borg

Kerktuin nog twee zaterdagen geopend

De kerktuin achter de Dorpskerk is zaterdagmorgen 9 oktober voor de laatste keer in dit seizoen voor bezoekers toegankelijk tijdens de openingsuren van de snuffelmarkt (10 tot 12 uur). Daarna wordt de tuin met bomen, struiken en planten uit de Bijbel tot volgend voorjaar gesloten.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 20 september 2010

Kerktuin

Camera op Doormanplein

De politie heeft dit weekeinde een mobiele cameramast ingezet tegen de overlast van uitgaanspubliek op het Doormanplein. Aanleiding voor het plaatsen van de mast was de overlast in het weekeinde van 11 en 12 september. Daarom werd vrijdag 17 september op het plein een mobiele cameramast neergezet.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 21 september 2010

Camera op Doormanplein

Autovrij Doormanplein

De gemeente heeft op proef het Doormanplein tijdens de avonden en nachten in het weekeinde autovrij verklaard. Zaterdag 25 september was het plein ook overdag autovrij.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 25 september 2010

Fietsenverkoop op een autovrij Doormanplein

Muziektent: vast op verplaatsbaar?

Het is mogelijk om in de oude dorpskern weer een muziektent te bouwen. Dat kost wel een behoorlijk bedrag aan geld. Twee grote bomen overleven de komst van de muziektent waarschijnlijk niet. Dit bleek woensdag 22 september tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hier gaven de stedenbouwkundigen Eveline van der Schee en Jan Stolk uitleg over de zaak. Beiden zijn lid van Harmonievereniging Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 25 september 2010

Een voorstel voor een muziektent wordt gepresenteerd door Jan Stolk