Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in mei 2022. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Tentoonstelling over verdwenen beschuitfabriek

De Historische Vereniging Barendrecht heeft een expositie samengesteld over de vroegere beschuitfabriek A. Hooimeijer & Zonen.

In 1905 begint Arie Hooimeijer in Rotterdam-Zuid een brood-, beschuit- en kleingoedbakkerij. Gaandeweg specialiseert het bedrijf zich in beschuit en koekjes en in 1933 verhuist het bedrijf naar Barendrecht. Daar werd een moderne bakkerij gebouwd.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 3 mei 2022

Vrachtwagen van Hooimeijer

College wil meewerken aan terrassen Doormanplein

Het college wil meewerken aan het uitbreiden van de terrassen op het Doormanplein. Bewoners en omwonenden van het plein zijn hierover dinsdag geïnformeerd met een brief, ondertekend door wethouder Dirk Vermaat.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 3 mei 2022

Doormanplein

Veel complimenten voor Vrijheidsontbijt

Bevrijdingsdag 2022 startte voor honderd Barendrechters met een Vrijheidsontbijt en een concert. Dit was een initiatief van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (Sedob). Hierin werken de Dorpskerk, Harmonievereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht samen.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 5 mei 2022

Vrijheidsontbijt in de Dorpskerk

Hooimeijer tentoonstelling zaterdag weer te zien

De tentoonstelling over beschuitfabriek Hooimeijer bij de Historische Vereniging Barendrecht was zaterdagmiddag voor het eerst open. Het was eigenlijk meer weer voor een terrasje of het strand. Maar bij de Historische Vereniging liep de zaal vol met mensen (vooral mannen) die gelijk verwikkeld raakten in geanimeerde gesprekken. Het waren oud-personeelsleden van Hooimeijer. Het grote aantal oude foto’s en documenten op de tentoonstelling bood meer dan genoeg gespreksstof.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 14 mei 2022

Veel oud-personeelsleden bij de tentoonstelling over Hooimeijer

Concert door Adora Strijkkwartet

Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zondag 29 mei, het op één na laatste concert van het seizoen 2021-2022

Het belooft een bijzonder concert te worden met muziek van Schubert, Beethoven en Piazzolla.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2022

Adora Strijkkwartet

Standpunt Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht over terrassen Doormanplein

De afgelopen twee jaar was het Doormanplein een gedeelte van het jaar gevuld met terrassen. De horeca heeft opnieuw bij de gemeente Barendrecht een aanvraag ingediend om terrassen op het plein te mogen plaatsen.

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is betrokken bij het overleg met de gemeente en de horeca over het Doormanplein. Wij hebben aangevoerd dat er een aantal zaken opgelost moet worden, voordat er terrassen worden geplaatst.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 19 mei 2022

Het Doormanplein

Jong talent met applaus beloond

Vier jonge musici uit even zoveel verschillende landen gaven zondagmiddag een concert in de Dorpskerk. Sinds dit voorjaar vormen ze het Adora strijkkwartet. Ze maakten in maart hun debuut in De Doelen. Op 29 mei speelden ze voor het publiek van Barendrecht Klassiek in de Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 29 mei 2022

Het Adora strijkkwartet in de Dorpskerk

Deelnemers Roparun komen door de Dorpsstraat

De deelnemers aan de Roparun komen op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, in de Oude Dorpskern. Tussen 10 en 16.30 uur passeren ze de Dorpsstraat. Er doen dit jaar 220 teams mee.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 31 mei 2022

Het Meezingkoor komt weer naar de Dorpsstraat.