Avond over vernieuwing in Oude Dorpskern in Barendrecht

Gepubliceerd op donderdag 22 februari 2024

De jaarlijkse informatie-avond in de Oude Dorpskern staat woensdag 6 maart in het teken van vernieuwing.

De avond is een initiatief van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hierin zijn bewoners, bezoekers en ondernemers van het oude centrum verenigd.

De bezoekers kunnen kennismaken met Ronald Schneider, sinds afgelopen zomer burgemeester van Barendrecht. Hij wordt geïnterviewd door journalist (en buurtbewoner) Lex Bezemer. Hij gaat het met de burgemeester zeker ook hebben over de twee flitspalen die tegenwoordig in de Dorpsstraat staan.

Een aantal ondernemers komt aan het woord. De afgelopen maanden hebben enkele nieuwe winkels de deuren geopend. Binnenkort komt er nog een winkel bij. Ook gaat Italiaans restaurant PaPi verbouwen. De ondernemers stellen zich voor en vertellen kort wat ze van plan zijn.

Renée Ranti – Prins van Sedob (Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht) komt vertellen over de evenementen die in het centrum georganiseerd kunnen worden. Daarbij is momenteel de beschikbaarheid van vrijwilligers een knelpunt. Sedob organiseerde afgelopen jaar het Bevrijdingsontbijt, de NazomerGrill en het WinterFeest. Maar is er toekomst voor deze festiviteiten?

De avond is vrij toegankelijk en wordt gehouden in de Ontmoeting, Dorpsstraat 146 in Barendrecht (naast de Dorpskerk). Aanvang 20.30 uur.

Het Doormanplein in het oude centrum van Barendrecht
Tag: Geen tags