Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in september 2016. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Landleven Fair op 10 september Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september organiseert de fam. Barendregt van de Boerderijwinkel Dorpzicht aan de Dorpsstraat een Landleven Fair, met kramen met oude ambachten o.a. een imker en een demonstratie van een velocipede-fiets.
Film- en documentairemaker Bas Romeijn is ook aanwezig en zal er zijn Retrofilms vertonen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 2 september 2016

Boerderijwinkel Dorpzicht

Trio Lamy start seizoen Barendrecht Klassiek

Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zondag 11 september het eerste concert van het seizoen 2016-2017.

Trio Lamy is ontstaan uit liefde voor de kamermuziek en uitdagingen, die het meest compacte strijkerensemble kan bieden.

Het trio bestaat uit Robert Cekov (viool), Florin Negreanu (altviool) en Magrita Rondeel (cello). Zij zullen stukken van Beethoven en Francaix ten gehore brengen.[nbsp] Het belooft een mooi concert te worden door musici, die bijzonder virtuoos zijn en met een grote dramatische intensiteit spelen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 2 september 2016

Dorpskerk

Tentoonstelling en DVD bij Historische Vereniging

Archeologie van IJsselmonde is dit jaar het thema van de tentoonstelling tijdens monumentendag op zaterdag 10 september bij de Historische Vereniging Barendrecht. Ook komt er die dag een nieuwe DVD uit.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 2 september 2016

Archeologie van IJsselmonde

Feestelijke opening concertseizoen Barendrecht Klassiek.

Zondag 11 september ging in de Dorpskerk het zesde concertseizoen, georganiseerd door Stichting Barendrecht Klassiek, van start.
Een select gezelschap van muziekliefhebbers werd door Trio Lamy getrakteerd op een tweetal prachtige strijktrio’s.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 13 september 2016

Trio Lamy

Te weinig aandacht voor cultureel erfgoed in concept-Cultuurnota

Het is een gemiste kans dat er in de concept-Cultuurnota van het college weinig aandacht is voor het cultureel erfgoed in Barendrecht. Dat schrijft de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht in een reactie op de concept-nota.

“We vinden het een gemiste kans om cultureel-historisch erfgoed geen duidelijke plek in de visie op cultuur te geven, behalve de opmerking dat het wordt gekoesterd”, schrijft het bestuur.

In de concept-nota wordt gesproken over ‘citymarketing’. De vereniging wil van het college weten welke rol het cultureel erfgoed, zoals de vele monumenten in de Oude Dorpskern, hierbij kan spelen.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 18 september 2016

Te weinig aandacht voor cultureel erfgoed in concept-Cultuurnota

Dorpskerk Barendrecht in de steigers

De Dorpskerk van Barendrecht staat de komende vier weken in de steigers[nbsp]ten behoeve van de vervanging van de goten van het schip van de kerk.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 22 september 2016

Dorpskerk in de steigers

Najaarsconcert mannenkoor De Verenigde Zangers

Mannenkoor de Verenigde Zangers geeft op vrijdag 30 september een najaarsconcert in de Dorpskerk. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard van der Zijden.

Aan het concert wordt meegewerkt door damesensemble Chantibelle uit Zwijndrecht onder leiding van Ilona Vooijs – de Kievit.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 25 september 2016

De Verenigde Zangers

Uitverkoop planten in de kerktuin

De kerktuin achter de Dorpskerk houdt zaterdagmorgen 8 oktober van 10.00 tot 12.00 uur uitverkoop van tuin- en kamerplanten. Ze worden voor vriendelijke prijsjes aangeboden.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 30 september 2016

De kerktuin achter de Dorpskerk