Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in mei 2019. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Kortingsacties bij Snuffelmarkt

Woensdagavond 15 mei is de Snuffelmarkt weer geopend van 18.30 tot 20.30 uur. Ook nu zijn er op deze avond weer kortingsacties.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2019

De Snuffelmarkt

Toespraak kinderburgemeester krijgt vervolg

De toespraak die kinderburgemeester Anaïs Swirc op 4 mei in de Dorpskerk hield, krijgt een vervolg. De 12-jarige kinderburgemeester maakte indruk door te vertellen over het alledaagse antisemitisme waar ze mee te maken heeft. Ze kan alleen onder bewaking van de marchaussee de synagoge in Rotterdam bezoeken. Haar ouders hebben haar geadviseerd om op de middelbare school niet te veel te laten merken dat ze een Joodse achtergrond heeft.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2019

Kinderburgemeester Anaïs Swirc en burgemeester Jan van Belzen. (archieffoto: Arco va der Lee)

Wethouder Reshma Roopram houdt spreekuur

Wethouder Reshma Roopram houdt op vrijdag 17 mei van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur in ’t Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Roopram heeft als wijkwethouder de Oude Dorpskern en omliggende wijken in haar portefeuille.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 mei 2019

Wethouder Reshma Roopram in ’t Ouwe Durp

Taxatiemiddag bij de HVB

Bij de Historische Vereniging Barendrecht is er op dinsdag 18 juni een taxatiemiddag in het museum van D’ Ouwe School.

Arne Bonsaksen, gecertificeerd registertaxateur van Vendu Notarishuis uit Rotterdam, is dan aanwezig van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2019

Taxatiemiddag bij de HVB (foto HVB)

Fotowedstrijd bij de HVB

De Historische Vereniging Barendrecht heeft voor het ZomerFeest op 29 juni a.s. een fotowedstrijd georganiseerd.

Het thema voor deze fotowedstrijd is: “Vervoersmiddelen”. Fotografen, jong en oud, worden uitgenodigd de voor hun beste en meest recente foto in kleur of zwartwit hiervoor in te brengen.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2019

Fotowedstrijd bij de HVB (foto HVB)

Muzikale oppepper voor Roparun

Op tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, passeren de vele Roparunteams vanuit Hamburg en Parijs het centrum van Barendrecht en lopen zij hun laatste kilometers tot de finish in Rotterdam.

Zij kunnen die dag in Barendrecht genieten van een publiek dat hen enthousiast toejuicht en van de muziek van het MeezingKoor en de Big Band Barendrecht, beiden onderdeel van Harmonievereniging Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 25 mei 2019

Het optreden van de Big Band Barendrecht tijdens de Roparun van vorig jaar. (foto: Arco van der Lee)

Kunst en muziek op de 34ste Barendrechtse Kunstmarkt

Het Doormanplein en omgeving zijn op zaterdag 15 juni het decor van de 34ste Barendrechtse kunstmarkt. Er is weer een groot aanbod aan kunst te zien en te koop. Bovendien kunnen bezoekers ook genieten van muziek.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2019

Kunstmarkt (foto Arco van der Lee)

Vergunning voor restauratieprojecten Dorpskerk is binnen

De Kerkrentmeesters van de Dorpskerk hebben vergunning ontvangen voor enkele omvangrijke restauratieprojecten.

De Gemeente Barendrecht heeft de vergunning verleend met instemming van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, die de aanvraag in detail heeft beoordeeld

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2019

Het uurwerk in de toren van de Dorpskerk. (foto: Dorpskerk)

Zonnepanelen voor huurders Patrimonium

Patrimonium Barendrecht gaat eengezinswoningen en appartementcomplexen die daarvoor geschikt zijn, voorzien van zonnepanelen. Hierdoor kunnen ook huurders profiteren van zelfopgewekte, goedkope stroom van eigen dak.

Om deze ambitie te realiseren werkt Patrimonium Barendrecht samen met Wocozon: een stichting zonder winstoogmerk opgericht om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Onlangs ondertekenden Patrimonium Barendrecht en Wocozon hiervoor de contracten. In juni ontvangen de eerste huurders van de wijk Smitshoek een aanbieding.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2019

Peter Manders (links), directeur-bestuurder bij Patrimonium Barendrecht en Roland van der Klauw (rechts), directeur Stichting Wocozon, ondertekenen de contracten. (foto: Patrimonium)