Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in april 2017. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Tentoonstelling 'Daar zit muziek in!'

Onder de titel 'Daar zit muziek in!' is er gedurende de maand april in het gebouw van de Historische Vereniging D' Ouwe School van alles te zien en te horen op het gebied van muziek.

Van blokfluiten, xylofoons als kinderspeelgoed tot oude (antieke) instrumenten van bijvoorbeeld Barendrechts fanfare. Van geluidsdragers zoals grammofoonplaten, cassettebandjes en Cd's tot geluidsmakers, van antieke radio's, pick-ups, stereotorens tot Cd-spelers.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 3 april 2017

Tentoonstelling 'Daar zit muziek in!'

Veranderdag begint in Oude Dorpskern

De deelnemers aan de Veranderdag verzamelden zich zaterdagochtend 8 april in zaal De Ontmoeting. De dag was een initiatief van Stichting Present. Na geposeerd te hebben voor een groepsfoto, gingen de deelnemers op verschillende plaatsen in Barendrecht aan de slag. Er werden 32 projecten uitgevoerd.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

Veranderdag begint in Oude Dorpskern (foto: Arco van der Lee)

ZomerFeest heeft meer plaats voor kramen

Tijdens het ZomerFeest staan er dit jaar ook kramen bij Het Kruispunt. Het feest wordt gehouden op zaterdag 24 juni. Door ook op het vernieuwde plein voor Het Kruispunt kramen te plaatsen, wil de organisatie van het feest de twee delen van het Barendrechtse centrum beter met elkaar verbinden. Er zijn tijdens het feest zowel activiteiten in de Oude Dorpskern als op de Middenbaan.

Voor het feest zijn nog kramen te huur. Er zijn niet alleen meer kramen beschikbaar, ze zijn ook in prijs verlaagd. Een kraam huren kan nu voor 37,50 euro. Wie interesse heeft in een kraam, kan zich inschrijven via www.zomerfeestbarendrecht.nl .

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

ZomerFeest heeft meer plaats voor kramen

Trio Carino in Barendrechtse Dorpskerk

Op zondag 23 april, de zondag ná Pasen, zal er weer een concert van Stichting Barendrecht Klassiek plaatsvinden, ditmaal verzorgd door Trio Carino.

De drie musici die op zullen treden zijn Eva van Haaften, viool, Susanne Rosmolen, cello, en Lies Braakman, piano.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 13 april 2017

Trio Carino in Barendrechtse Dorpskerk

Bevrijdingsconcert in de Dorpskerk

Op vrijdag 5 [nbsp]mei zal een Bevrijdingsconcert plaatsvinden in de Dorpskerk. Dit concert wordt geïnitieerd door Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB) in het kader van 'Vier 5 mei'.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 21 april 2017

Bevrijdingsconcert in de Dorpskerk

Kinderkerk in Dorpskerk

In de Dorpskerk wordt zondag 21 mei weer kinderkerk gehouden. Aanvang 16.00 uur. Een half uur[nbsp]samen luisteren, zingen, praten en iets eten.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 30 april 2017

Kinderkerk in Dorpskerk