Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in april 2023. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Choral Evensong in de Dorpskerk

De werkgroep eredienst van de Protestantse Dorpskerkgemeente houdt in de Dorpskerk dit voorjaar een serie van drie Choral Evensongs. Na de succesvolle Evensong op 29 januari wordt de tweede Evensong van dit seizoen georganiseerd in de Dorpskerk op zondag 16 april as. om 19 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 2 april 2023

Vrouwenkoor La Confiance

Herdenking op donderdag 4 mei

Op donderdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking van de gevallenen plaats. In de avond wordt de herdenking op het Doormanplein voorafgegaan door een openbare bijeenkomst in de Dorpskerk. Deze zal aanvangen om 19 uur en is vrij toegankelijk.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 9 april 2023

Hekken rond de Zeeheldenbuurt

De Zeeheldenbuurt is sinds maandag 17 april afgezet met hekken. Hierdoor zijn de Trompstraat en de De Ruyterstraat niet meer bereikbaar.

Sinds 10 april zijn alle woningen in de Zeeheldenbuurt leeg. “De sloop start rond de zomer”, heeft eigenaar Patrimonium aan omwonenden laten weten.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 17 april 2023

Open Podium Barendrecht Klassiek

Stichting Barendrecht Klassiek houdt een Open Podium op zaterdag 22 april. Tussen 10:00 en 13:45 uur kunnen bezoekers in de Dorpskerk luisteren naar een zeer gevarieerd aanbod van Barendrechts talent.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 19 april 2023

Geslaagde achtste editie van Open Podium

Barendrecht Klassiek hield zaterdag een open podium in de Dorpskerk.

Een groot aantal mensen maakte van de gelegenheid gebruik om te spelen in Barendrechts mooiste concertzaal. Het aanbod varieerde van professionele docenten tot talentvolle kinderen.

De dag begon met uitvoeringen van leerlingen van Jacinta Floor op viool en piano. De docente speelde aansluitend zelf ook een stuk. Daarna gingen de optredens door tot in het begin van de middag.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 22 april 2023

Koningsdag in de Oude Dorpskern

De Oude Dorpskern met de Dorpsstraat en de Dorpskerk is donderdag 27 april weer het centrum van de Koningsdag in Barendrecht.

Voor jong en oud is er weer van alles te doen, zo is er de Braderie, de Kinder kleedjes markt en het Horecaplein. Nieuw is dit jaar Oranje Kinderplein, waar verschillende activiteiten georganiseerd worden. Bovendien staat de Kermis weer voor het gemeente, organiseert ook winkelcentrum de Middenbaan een Kinder kleedjesmarkt en staan ook daar verschillende kramen.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023

foto Koninklijk gezin (foto RVD)

Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht: 'graag terrassen, maar onder voorwaarden'

Komende vrijdag, 28 april, mogen de terrassen worden geplaatst op het Doormanplein conform de afgegeven vergunningen en de genomen besluiten. Vanaf januari dit jaar zijn er constructieve gesprekken geweest met de gemeente en de horeca om tot een overeenstemming te komen. Hieruit volgde een visie met een heel aantal afspraken waar veel belanghebbenden het over eens zijn.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023

Terrassen op het Doormanplein op een foto uit 2020

Mooie zonnige Koningsdag 2023

Met een aubade in de Dorpskerk startte Koningsdag 2023. Een mooie zonnige dag, die veel mensen naar de Oude Dorpskern lokte. Het was echter jammer dat enkele automobilisten hun voertuig in de Dorpsstraat en op het kerkplein hadden laten staan …

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 27 april 2023