Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in december 2009. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Wethouder Nootenboom onthult plaquette tijdens Dag van Oude Dorpskern

BARENDRECHT (maandag 7 december) – De oude dorpskern is onlangs aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Dat wordt op zaterdag 12 december gevierd met een groot feest. Wethouder Nootenboom (Monumenten) onthult deze dag rond 13.00 uur een plaquette op het Doormanplein. Gedurende de hele dag zijn er feestelijke activiteiten voor jong en oud. Het feest wordt georganiseerd door de Monumentencommissie, de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Historische vereniging Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 9 december 2009

Dag van Oude Dorpskern groot succes

De maquette van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft zaterdag 12 december voor veel discussie gezorgd. Honderden mensen wisten de maquette in de trouwzaal van de Watertoren te vinden. De plaatsen rond het beschermd dorpsgezicht die in 2025 waarschijnlijk opnieuw bebouwd zijn, waren wit geschilderd.
Ard Kramer, voorzitter van de monumentencommissie, was erg tevreden over het verloop van de dag. Voor de officiële opening was meer belangstelling dan verwacht. Het afsluiten van de Dorpsstraat voor het autoverkeer, vond hij een succes. “Zo ziet de Dorpsstraat eruit als honderd jaar geleden op oude foto’s: wat auto’s, wat fietsers en verder alleen wandelaars.” Ook Harmonievereniging Barendrecht was tevreden. Er zouden een volgende keer echter meer activiteiten op het Doormanplein moeten zijn. Nu waren bijna alle activiteiten binnen.

Lees meer...

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 13 december 2009

Dag van de Oude Dorpskern groot succes

Winters dorpsgezicht

De oude dorpskern is sinds een week beschermd dorpsgezicht. Vandaag is vooral sprake van besneeuwd dorpsgezicht. In de Dorpsstraat is gelukkig niet gestrooid. Daardoor kunnen auto's hier slechts met moeite rijden. Het centrum is nu vrijwel autovrij en de vele wandelaars die komen genieten van deze 'levende kerstkaart' hebben alle ruimte.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 20 december 2009

Besneeuwd dorpsgezicht

Fotowedstrijd Dorpskerk

Ter gelegenheid van het nieuwe jasje van de website is er een unieke fotowedstrijd georganiseerd. Uniek omdat het niet alleen gaat om recente foto's. Ook bijzondere historische foto's kunnen meedingen naar een prijs.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 30 december 2009

Fotowedstrijd Dorpskerk