Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in november 2013. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Waarderingsspeld voor Simon Hoek

Tijdens de feestelijke bijeenkomst voor de oplevering van het vernieuwde orgel en de gerestaureerde muren van de Dorpskerk, heeft Simon Hoek de Barendrechtse Waarderingsspeld ontvangen.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 2 november 2013

Simon Hoek ontvangt de Barendrechtse Waarderingsspeld

Eerste concert op vernieuwd orgel

Het gerenoveerde orgel van de Dorpskerk werd zaterdag 2 november voor het eerst gebruikt tijdens een concert.

Het orgel, dat is gerenoveerd door orgelbouwer Reil, werd vrijdag 1 november opgeleverd. Een dag later werd het bespeeld door de jonge, talentvolle organist Adriaan Hoek.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 2 november 2013

Het vernieuwde orgel

Te weinig leden komen naar vergadering

De statuten van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht kunnen nog niet worden aangepast. Die conclusie moest voorzitter Peter Jongenotter zaterdag trekken tijdens een extra ledenvergadering.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 2 november 2013

Aanwezige leden

Kramen te huur voor WinterFeest

In de Oude Dorpskern wordt zaterdag 14 december het jaarlijkse WinterFeest gehouden. Er zijn dit jaar meer kramen dan voorheen, omdat het appartementengebouw Heuvelsteijn is opgeleverd. Daarvoor is nu ook ruimte voor kramen.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 3 november 2013

Kramen te huur voor WinterFeest

Orgel van Dorpskerk opgeleverd

Het orgel van de Dorpskerk is gerenoveerd en dat is uitgebreid gevierd. Vrijdag werd het instrument tijdens een feestelijke bijeenkomst opgeleverd, zaterdag was er een concert en zondag klonk het orgel in de eredienst.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 3 november 2013

Orgel van Dorpskerk opgeleverd

Kruispunt opgebroken

Het kruispunt Dorpsstraat - Boerhaavelaan - Hoefslag is momenteel alleen voor fietsers en voetgangers te passeren. Ze moeten dan wel wat omlopen of omrijden. Wie achter het stuur zit van een auto of een bus kan maar beter omrijden.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 6 november 2013

Het kruispunt Dorpsstraat - Boerhaavelaan - Hoefslag op de schop.

Kruispunt vernieuwd. De spelling ook.

Momenteel wordt het kruispunt Boerhaavenaan - Dorpsstraat aangepast. Er wordt direct ook wat aan de spelling van de Nederlandse taal gedaan. Daarvan getuigt een bord dat waarschuwt voor 'kruizend autoverkeer'.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 9 november 2013

Kruizend verkeer op de tijdelijke doorgang van Paddewei naar Talmaweg

Actueel concert bij Barendrecht Klassiek

Zondag 10 november concerteerden de jonge talenten Esther van der Ploeg (hobo) en Yukiko Hasegawa (piano) in een goedgevulde Dorpskerk. Zij werden uitgenodigd door de Stichting Barendrecht Klassiek na opvallende prestaties tijdens het bachelorexamen van Esther afgelopen juni bij Codarts, het Rotterdams Conservatorium.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 12 november 2013

Esther van der Ploeg (hobo) en Yukiko Hasegawa (piano)

Cantando geeft gratis concert

Op donderdagavond 14 november geeft Zangvereniging Cantando in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 146 een gratis concert. Iedereen is van harte welkom om naar een gevarieerde selectie uit het repertoire te komen luisteren.[nbsp]Aanvang 20.00 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 12 november 2013

Cantando geeft gratis concert op donderdag 14 november

Verkiezingsdebat over Oude Dorpskern Barendrecht

In de Oude Dorpskern van Barendrecht staan steeds meer bedrijfspanden leeg. Ook zijn er zorgen over onder meer veilig uitgaan en het aantal parkeerplaatsen. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht daagt de plaatselijke politieke partijen uit om aan te geven wat zij hieraan na de verkiezingen willen doen en wat hun visie op de ontwikkeling van de dorpskern is. De partijen zijn uitgenodigd voor een debatavond op woensdag 27 november.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 14 november 2013

Stem op de Dorpskern