Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in juni 2010. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Burgemeester Van Belzen opent Bijbelse tuin achter Dorpskerk

Burgemeester drs. Jan van Belzen van Barendrecht verricht zaterdagmiddag 12 juni de feestelijke opening van de kerktuin met bomen, struiken en planten uit de Bijbel achter de Dorpskerk.
Tussen het initiatief voor de aanleg van de tuin en de voltooiing liggen bijna vier jaar. Alie den Engelsman en Arja Hoogerbrugge legden het plan op tafel, nadat in het najaar van 2006 de karakteristieke beuk was omgehakt.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2010

De tuin met bomen, struiken en planten uit de Bijbel achter de Dorpskerk

DeltaPort steunt Zomerfeest

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft van het DeltaPort Donatiefonds een bedrag gekregen van duizend euro. Het geld wordt gebruikt voor de organisatie van het Zomerfeest op zaterdag 26 juni.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2010

Deltaport Donatiefonds

Opening kerktuin

Met het vrijlaten van twee witte duiven hebben burgemeester Jan van Belzen en predikant ds. P. Taselaar zaterdag 12 juni de kerktuin van de Dorpskerk geopend. De tuin is het afgelopen jaar aangelegd achter zaal de Ontmoeting. Hier stond ooit de bekendste beuk van het dorp. Deze werd helaas ziek en moest worden gekant. Nu is hier een tuin aangelegd met struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 13 juni 2010

Opnening kerk

Mooiste pand van de Dorpskern

Bezoekers van het Zomerfeest hebben zaterdag 26 juni de Dorpskerk aangewezen als het mooiste pand van de Barendrechtse dorpskern. De verkiezing was uitgeschreven door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De Dorpskerk kreeg 36 procent van de stemmen. Tweede werd de Watertoren (16 procent), derde huis Walesteyn (13 procent) en vierde de boerderij van mevrouw Dam (11 procent).

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 26 juni 2010

Oorkonde 'Mooiste pand van de Dorpskern

Barendrechters willen muziektent

Veel Barendrechters willen weer een muziektent in het oude centrum van hun dorp. Dat bleek zaterdag uit een peiling van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De vereniging heeft een subsidie ontvangen, die gebruikt mag worden voor een doel in het oude centrum van Barendrecht. Tijdens het Zomerfeest van zaterdag 26 juni werden verschillende mogelijkheden aan de bezoekers voorgelegd.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 26 juni 2010

Muziektent Dorpskern