Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in april 2021. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Tweede aflevering van Klassiek Uitgelegd

Vanuit de Dorpskerk in Barendrecht wordt op zondag 18 april voor de tweede maal ‘Klassiek uitgelegd’ uitgezonden. Het is een initiatief van organiste Thea Verhagen, fluitiste Marie-Christine Goergen en Hans van Gelder.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 6 april 2021

Tweede aflevering van Klassiek Uitgelegd

Snuffelmarkt ook op derde woensdagavond van de maand

Vanaf 21 april is de Snuffelmarkt weer elke derde woensdagavond van de maand geopend.

Dit gebeurt wel weer onder de strenge coronavoorwaarden zoals die ook op zaterdag gelden. Dat betekent dat iedere klant van tevoren een telefonische afspraak moet maken. Dit kan via telefoonnummer 06 1373 4146. Er mogen slechts twee personen tegelijk naar binnen met een bezoektijd van 20 minuten.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2021

De Snuffelmarkt, achter de Dorpskerk

Stekkenverkoop voor kerktuin

Op het grasveld bij de kerktuin achter de Dorpskerk worden zaterdagmorgen 1 mei van tien tot twaalf uur stekjes van kamer- en tuinplanten verkocht. De vriendelijk geprijsde stekjes zijn uitgestald op tafels die op ruime afstand van elkaar staan. Bezoekers kunnen ook een keuze maken uit potterie. De opbrengst van de verkoop (tegen contante afrekening) is bestemd voor de aanschaf van nieuwe planten voor de kerktuin.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 18 april 2021

Stekkenverkoop voor kerktuin

Gemeente faciliteert weer tijdelijke uitbreiding of toevoeging nieuwe terrassen

Vanaf woensdag 28 april mogen de terrassen buiten weer open, van 12 tot 18 uur, onder voorwaarden. De gemeente Barendrecht wil de horeca hier zo goed mogelijk bij faciliteren. Daarom kunnen horecaondernemers net als vorig jaar hun terrassen tijdelijk uitbreiden of nieuwe terrassen toevoegen. Vorig jaar hebben de ondernemers van het Doormanplein van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Burgemeester Jan van Belzen: “In gesprekken met de ondernemers en bewoners hebben we als gemeente een duidelijk beeld gekregen bij hun wensen in deze tijd van versoepeling. Daar willen we graag aan tegemoet komen.”

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021

Het Doormanplein in de zomer van 2020

Herdenking op 4 mei zonder publiek

Ook dit jaar is op 4 mei de herdenking bij het monument op het Doormanplein zonder publiek.
Er was een mooi programma in voorbereiding met bijzondere sprekers en mooie muzikale bijdragen in de Dorpskerk. “Echter gezien de huidige omstandigheden zullen we dit jaar wederom een sobere herdenking organiseren. Het programma van 2021 wordt doorgeschoven naar 2022”, vertelt René Toonen, voorzitter van de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 25 april 2021

Oorlogsmonument Doormanplein

Patrimonium toont schets van nieuwe Zeeheldenbuurt

Patrimonium heeft de uitgangspunten bekendgemaakt voor de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt.

De 88 woningen die nu in de wijk staan voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen. Voor de huurders worden nu nieuwe woningen gezocht. Een deel van de bewoners is al verhuisd. De vrijgekomen woningen worden nu tijdelijk verhuurd. De sloop van de woningen wordt op zijn vroegst eind 2022 verwacht. De nieuwe woningen zijn naar verwachting in 2024 klaar.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 25 april 2021

Het plan voor de Zeeheldenbuurt

Snuffelmarkt weer open zonder afspraak

Vanaf zaterdag 1 mei is het weer mogelijk om de Snuffelmarkt te bezoeken zonder daarvoor eerst een afspraak te maken.
Wel gelden nog steeds de coronaregels. Er mogen per keer 6 personen binnen aanwezig zijn. Er wordt gewerkt met de uitgifte van boodschappenmandjes bij de ingang en er is een speciale looproute. Dit betekent soms dat er buiten even gewacht moet worden tot er weer een mandje beschikbaar komt. Openingstijd is van 10 tot 12.00 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021

De Snuffelmarkt is te vinden in de oude pastorie, achter de Dorpskerk/Watertoren