Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in februari 2012. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Nu intekenen voor boek 500 jaar Dorpskerk

Op de dag dat de Dorpskerk vijfhonderd jaar bestaat (2 mei 2012), verschijnt een prachtig uitgevoerd boek over de boeiende geschiedenis van dit oudste rijksmonument van Barendrecht.

Het idee voor het boek is een particulier initiatief dat Wim de Regt (journalist) en Simon Hoek (voorzitter Stuurgroep Toekomst Dorpskerk) enkele jaren geleden hebben omarmd en sindsdien in nauwe samenwerking vorm hebben gegeven.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 2 februari 2012

Nu intekenen voor boek 500 jaar Dorpskerk

Jiddisch Theater in de Dorpskerk

In het kader van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk organiseert de werkgroep Kerk [&] Israel op zondagmiddag 19 februari een Jiddisch theaterprogramma voor kinderen en volwassenen: 'Elimelech!' in de Dorpskerk.

Het theater programma is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 9 jaar en volwassenen. Aanvang 15.00 uur. De entree is € 4, maar in de pauze is de limonade, thee en koffie gratis.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 3 februari 2012

Lija Hirsch zingt het levensverhaal van Rebbe Elimelech

Denk aan de vogels!

De winter levert in de Oude Dorpskern altijd leuke plaatjes op. Voor vogels is het echter een tijd van schaarste. Wie een voederplank in de tuin zet, kan tijdens de winter rekenen op veel bezoek van mussen, merels en andere vogels.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 3 februari 2012

Vogels in de sneeuw

Kouder dan in 1963

De nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 februari was bijzonder koud. Op Rotterdam Airport werd een temperatuur gemeten van -16,5 graden. Daarmee was het de koudste nacht sinds 1956. Kouder dus dan in 1963. Sneeuw en kou zorgen voor een bijzondere sfeer in de Oude Dorpskern.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2012

Kouder dan in 1963

Jos Vis tekent in op jubileumboek Dorpskerk

Presentator Jos Vis van lokale omroep Exxact FM heeft als eerste ingetekend op het jubileumboek van de 500-jarige Dorpskerk.

Het jubileumboek van de Dorpskerk wordt op 2 mei gepresenteerd en kost dan 35 euro. Wie nu intekent kan het boek bestellen voor 25 euro. Dan is men bovendien de rest van het jaar Vriend van de Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 5 februari 2012

Jos Vis tekent in op jubileumboek Dorpskerk

‘Geef de jarige Dorpskerk een mooi raam’

‘Geef de jarige Dorpskerk een mooi raam’ is het thema van een wedstrijd voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Ze kunnen een ontwerp maken voor een raam van de Dorpskerk van Barendrecht. De kerk bestaat in mei precies 500 jaar.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 13 februari 2012

Loek van Doorn

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

In de Maranathakerk aan de Dorpsstraat 178a wordt dinsdag 6 maart een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden

Tijdens de beurs wordt kinderkleding verkocht in de maten 68 t/m 188. Ook speelgoed (geen knuffels) en baby-uitsetspullen (geen meubels) kunnen worden ingeleverd. De beurs is van 19.00 tot 20.30 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 16 februari 2012

Myra van de Korput exposeert

Myra van de Korput exposeert momenteel haar designhoeden in de vitrines van de bibliotheek Barendrecht Centrum.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 21 februari 2012

Myra van de Korput exposeert

Zomerfeest op 30 juni

Na het succes van vorige twee jaren zal ook dit jaar een ZomerFeest plaats vinden in de Oude Dorpskern[nbsp]van Barendrecht.

Op zaterdag 30 juni staan er in de dorpskern tenten en kramen, een draaimolen voor de kleintjes. Er komen diverse creatieve workshops, veel muziek en zang en tal van andere activiteiten voor jong en oud.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 26 februari 2012

Zomerfeest