Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in februari 2019. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Modelvliegclub bij Historische Vereniging Barendrecht

Op zaterdag 9 februari is het museum van de Historische Vereniging Barendrecht de ‘landingsplaats’ voor de vliegclub Europoort. Er zijn een tiental modellen van de club te bezichtigen en er zal door de leden van de MVE uitleg gegeven worden over de diverse technieken.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 3 februari 2019

Het vliegveld van MVE aan de Oude Maas

Snuffelmarkt open op woensdag 20 februari

Steeds meer mensen weten op de 3e woensdag van elke maand de weg te vinden naar de Snuffelmarkt. Op woensdag 20 februari is de Snuffelmarkt weer geopend tijdens de avonduren. Ook nu weer zijn er leuke aanbiedingen. Zo zijn alle tassen, schoenen en kleding voor de helft van de prijs verkrijgbaar. Deze actie is alleen geldig op 20 februari. De openingstijd is van 18.30 tot 20.30 uur.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 12 februari 2019

De Snuffelmarkt

Klarinet-piano duo met gevarieerd concert in de Dorpskerk

Op zondag 24 februari vindt het eerste concert van Stichting Barendrecht Klassiek in 2019 plaats. Het wordt verzorgd door het klarinet-piano duo Jasper Grijpink en Anastasiia Kurilko. Ze spelen een afwisselend programma met muziek van Johannes Brahms, Robert Schumann en Patrick van Deurzen.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 12 februari 2019

Anastasiia Kurilko en Jasper Grijpink

Goede start voor spreekuur Reshma Roopram

Het eerste spreekuur van wethouder Reshma Roopram in koffie- en theewinkel ’t Ouwe Durp is goed begonnen. Direct bij de start, om 10.00 uur, kwam de eerste bewoner binnen voor een gesprek. Het was Alie den Engelsman, die onder meer actief is voor de kerktuin.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 15 februari 2019

Goede start voor spreekuur Reshma Roopram

Parkeeronderzoek Oude Dorpskern gepresenteerd

Op donderdagmiddag 14 februari ontvingen de voorzitters van de “Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht” en van de “Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht” uit handen van wethouder Reshma Roopram de rapportage over het parkeeronderzoek dat in het kader van het autovrij maken van het Doormanplein het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 15 februari 2019

Parkeeronderzoek Oude Dorpskern gepresenteerd

Onderzoek naar lood in bodem bij speelplaats

Er komt een onderzoek naar de aanwezigheid van lood in de bodem van de speelplaats aan de Helfrichstraat. De gemeente heeft de omwonenden hierover per brief geïnformeerd.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 23 februari 2019

De speelplaats aan de Helfrichstraat. (foto: Arco van der Lee)

Duo verzorgt eerste klassieke concert van 2019

Het eerste concert van Barendrecht Klassiek in 2019 is op zondag 24 februari verzorgd door het duo Anastasiia Kurilko (piano) en Jasper Grijpink (klarinet). In de Dorpskerk speelden ze muziek van Johannes Brahms, Robert Schumann en Patrick van Deurzen.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 24 februari 2019

Anastasiia Kurilko (piano) en Jasper Grijpink (klarinet) (foto's: Jos Wesdijk)