Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in mei 2017. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

4 Mei herdenking

Op het Doormanplein zijn donderdagavond de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Om 20.00 uur werd het twee minuten stil. Daarna werden er kransen en bloemen gelegd, burgemeester Jan van Belzen legde een krans namens het gemeentebestuur.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 4 mei 2017

4 Mei herdenking

Bevrijdingsconcert in de Dorpskerk

Bevrijdingsdag is in Barendrecht gevierd met muziek en gedichten, tijdens[nbsp]het inmiddels traditionele Bevrijdingsconcert.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 5 mei 2017

Bevrijdingsconcert in de Dorpskerk

Schildersclub Het Palet exposeert bij de Historische Vereniging

Van 13 tot en met 27 mei is er bij de Historische Vereniging Barendrecht een expositie van schilderijen te bezichtigen van de Barendrechtse schildersclub Het Palet, een club met tien leden die werken met de diverse technieken van de schilderskunst.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 8 mei 2017

Schildersclub Het Palet exposeert

Roparun in de Oude Dorpskern

Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, staat Barendrecht voor de tiende keer in het teken van de doorkomst van de Roparun. Tussen 9.30 uur en 17.00 uur passeren 323 teams uit Hamburg en Parijs lopend en fietsend de gemeente.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2017

Roparun in de Oude Dorpskern

Motorrit terug naar Doormanplein

De finish van de jaarlijkse Hemelvaart Motorrit moet terug naar het Doormanplein. Dat stelt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht in een brief aan de gemeente.

De rit wordt weer gehouden op donderdag 25 mei en eindigt op het plein voor het gemeentehuis. De opbrengst is bestemd voor Danceclub The Hit en hospice De Reiziger.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 20 mei 2017

Het slot van de Hemelvaart Motorrit in 2014 op het Doormanplein. (foto: Arco van der Lee)

Klimmuur terug op ZomerFeest

In het centrum van Barendrecht wordt op zaterdag 24 juni weer het jaarlijkse ZomerFeest gehouden. Het programma van de dag is bijna klaar. Zo is al bekend dat de klimmuur terugkeert op het feest. In 2013 was deze attractie een groot succes bij kinderen.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 21 mei 2017

Klimmuur terug op ZomerFeest

Laatste dag expositie Het Palet

Zaterdag 27 mei is de laatste dag dat de schilderijenexpositie van de Barendrechtse schildersclub Het Palet te bezichtigen is bij de Historische Vereniging Barendrecht (HVB).

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 21 mei 2017

Laatste dag expositie Het Palet in D'Ouwe School

De Posttrein gaat dicht

Modelbouwwinkel De Posttrein aan de Dorpsstraat gaat dicht. Eigenaar Peter den Hond zet vooral wegens zijn gezondheid het pand te koop. De komende weken is er opheffingsuitverkoop. Begin juli gaat de deur definitief dicht.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 25 mei 2017

De Posttrein gaat dicht (foto: Arco van der Lee)