Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in november 2012. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Geertrui de Boom koopt eerste aquarel van Dorpskerk

Geertrui de Boom heeft de eerste aquarel van de Dorpskerk gekocht van de serie van zes die er ter gelegenheid van het jubileum van de kerk zijn geschilderd.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 1 november 2012

Voorzitter Wim Vonk van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk overhandigt de aquarel aan Geertrui de Boom

Apaydin Trio geeft koffieconcert

Zondagochtend 11 november speelt het Apaydin Trio om 12 uur in de Dorpskerk op uitnodiging van de Stichting Barendrecht Klassiek.

Het Apaydin Trio, opgericht in 2005, bestaat uit Moniek Schippers, klarinet, Marinke Visser (cello) en Selen Apaydin (piano).

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 4 november 2012

Apaydin Trio geeft koffieconcert in Dorpskerk

Apaydintrio steelt de harten

In een goed gevulde Dorpskerk werd begonnen met een trio van de in 1942 geboren Robert Delanoff; waarin Marinke Visser met name in het eerste deel een rijke en warme klank aan haar instrument ontlokte. In het tweede deel (Nocturne) liet Moniek Schippers haar instrument zingen, terwijl pianiste Selen Apaydin in alle delen een hechte basis legde onder deze ritmisch zo boeiende muziek.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 13 november 2012

Apaydintrio steelt de harten

‘Oude Dorpskern is weer de ontmoetingsplaats van Barendrecht'

Peter Jongenotter volgt woensdag 21 november Dik Buitenhuis op als voorzitter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De 56-jarige ondernemer was de afgelopen jaren secretaris van de vereniging. Hij is blij dat de Oude Dorpskern tegenwoordig weer mensen uit heel Barendrecht aantrekt.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 15 november 2012

Peter Jongenoter en Dik Buitenhuis

Christmas Carols in de Dorpskerk

Tijdens het WinterFestival op 15 december vindt in de Dorpskerk de tiende editie plaats van het Christmas Carols festival.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 15 november 2012

Christmas Carols in de Dorpskerk

Het jaar 2012 in beeld

Ben je dit jaar in de Oude Dorpskern van Barendrecht geweest? Dan sta je misschien wel op een fotoserie over het jaar 2012. Een voorproefje is woensdag 21 november te zien bij de Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht. De complete serie draait zaterdag 15 december tijdens het WinterFeest.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 15 november 2012

Het jaar 2012 in beeld

Avond over ondernemers in de Oude Dorpskern

Is het oude centrum van Barendrecht een goede vestigingsplaats voor bedrijven? Dat is één van de onderwerpen die woensdag 21 november aan bod komen tijdens een informatieavond van de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Verder is er onder meer aandacht voor de renovatie van de boerderij van mevrouw Dam.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 18 november 2012

Ongerustheid over openbare orde

Er is tijdens het weekeinde steeds meer overlast op en rond het Doormanplein. Ook is de handel in drugs toegenomen. Dit werd woensdag 21 november duidelijk tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 22 november 2012

De camera van de politie stond al eerder op het Doormanplein. Hier een foto uit september 2010.

Mevrouw Dam erelid

Mevrouw Dam, eigenares en bewoonster van de boerderij aan de Dorpsstraat 168, is benoemd tot erelid van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 22 november 2012

Mevrouw Dam is benoemd tot erelid van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht

Nieuw bestuur Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht

Peter Jongenotter is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Tijdens de jaarvergadering van de vereniging, op woensdag 21 november, werd hij door de leden gekozen als opvolger van Dik Buitenhuis.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 24 november 2012

Peter Jongenotter (rechts) volgde Dik Buitenhuis op als voorzitter.