Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in april 2014. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Taxatiemiddag

Bij de Historische Vereniging Barendrecht wordt vrijdag 2 mei van 13.30 tot 16.30 uur een taxatiemiddag gehouden. Hier kan men kunstvoorwerpen, juwelen, zilver, schilderijen, Aziatische kunst, porselein, Jugendstil, Art Deco, design en andere objecten geheel kosteloos en vrijblijvend laten taxeren.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 17 april 2014

Antieke spritusbrander

Kerkveiling voor herstel preekstoel

In de Dorpskerk wordt op zaterdag 22 november een kerkveiling gehouden. De Vrienden van de Dorpskerk willen hiermee geld bijeen brengen voor de restauratie van de preekstoel en ander historisch houtwerk in de kerk.

Een kerkveiling is in Barendrecht al vaker gehouden. Op deze manier is in het verleden met succes geld ingezameld voor de restauratie van het orgel en het interieuw van de Dorpskerk. Voor het laatst werd een kerkveiling gehouden om geld in te zamelen voor de bouw van kerkgebouw Carnisse Haven.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 17 april 2014

De preekstoel van de Dorpskerk

ZomerFeest blij met cheque

De organisatoren het het Zomer- en WinterFeest zijn blij met de cheque die ze donderdag hebben ontvangen van de Culturele Raad.
Eerder dit jaar stelde de Culturele Raad 10.000 euro ter beschikking om culturele evenementen en activiteiten in Barendrecht een extra impuls te geven. Het Zomer- en WinterFeest is één van de doelen die hiervoor is geselecteerd.
Meer informatie over het programma op www.zomerbarendrecht.nl.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 25 april 2014

Cheque Culturele Raad

Stekkendag in de kerktuin

De gastvrouwen van de werkgroep Kerktuin kijken in spanning uit naar het resultaat van hun verzoek aan alle tuinliefhebbers om planten te stekken voor de verkoop in de tuin achter de Dorpskerk tijdens de jaarlijkse stekkendag op zaterdag 3 mei.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 27 april 2014

Stekkendag in de kerktuin

Beeldentuin aan Dorpsstraat

Dirk van Beest van Atelier Ceramique legt de laatste hand aan een beeldentuin achter zijn winkel aan de Dorpsstraat. Op Koningsdag was de tuin voor het eerst toegankelijk.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 27 april 2014

Beeldentuin aan Dorpsstraat bij Atelier Ceramique