Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in maart 2014. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Projectgroep kan problemen Oude Dorpskern aanpakken

Een projectgroep moet er na de verkiezingen voor zorgen dat de problemen in de Oude Dorpskern worden aangepakt. De Barendrechtse partijen kunnen hierover afspraken maken tijdens de onderhandelingen over het nieuwe college. Dit stelt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht in een brief aan de lijsttrekkers. De brief is mede verstuurd namens de Monumentencommissie.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 2 maart 2014

De voorzitters Ard Kramer (Monumentencommissie, links) en Peter Jongenotter (Vereniging Dorpskern) hebben samen de brief aan de lijsttrekkers opgesteld.

Gemeenteraadsverkiezingen 2014

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014 presenteren we hier de standpunten van de zeven deelnemende politieke partijen over de Dorpskern.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 5 maart 2014

Stem op de Dorpskern

Rode loper

Op het kruispunt van de Barendrechtseweg en de Schaatsbaan heeft het CDA zaterdagmiddag de rode loper uitgerold.

De actie moest symboliseren dat de verbinding tussen de Middenbaan en de Oude Dorpskern op dit moment onvoldoende is. De Oude Dorpskern is door de nieuwbouw bij het kruispunt zelfs geheel onzichtbaar voor bezoekers van de Middenbaan.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 9 maart 2014

Middenbaanwinkelier Wim van Helden (l), CDA-raadslid Leo van Gelder (m) en voorzitter Peter Jongenotter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht

Koffieconcert met Trio Aleotti

Op zondag 13 april verzorgt Trio Aleotti een koffieconcert voor de Stichting Barendrecht Klassiek. Violiste Barbara Kurmann, celliste Harriet Overbeek en pianiste Saskia Boon spelen al vele jaren samen.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 19 maart 2014

Trio Aleotti

Open podium

De Stichting Barendrecht Klassiek houdt op zaterdag 24 mei een open podium in de Dorpskerk.

Iedereen is welkom om te spelen, zingen of luisteren tijdens het vijfde open podium. Het is een mooie kans mee te maken hoe het is om in de Dorpskerk te musiceren, en ook om jezelf aan de aanwezige luisteraars te presenteren.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 19 maart 2014

De Dorpskerk

Stekkendag in kerktuin op zaterdag 3 mei

De stekkendag op zaterdag 3 mei (van 10 tot 13 uur) is traditioneel weer de opening van de kerktuin achter de Dorpskerk in het oude centrum van Barendrecht.

Als gevolg van de uitzonderlijk zachte winter is het voorjaar eerder aangebroken dan gewoonlijk. De werkgroep Kerktuin vraagt daarom alle tuinliefhebbers nu al planten te stekken voor de verkoop op de eerste zaterdag in mei.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 23 maart 2014

Stekkendag in kerktuin op zaterdag 3 mei

Honderdjarig Tiengebodenbord moet worden gerestaureerd

Het Tiengebodenbord in de Dorpskerk is in de maand maart precies honderd jaar oud.[nbsp] Om te zorgen dat het bord nog lange tijd mee kan moet het worden gerestaureerd, zo mogelijk nog dit jaar. Dat vertellen kerkrentmeester Simon Hoek en Tineke van der Meer, bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 23 maart 2014

Simon Hoek en Tineke van der Meer voor het Tiengebodenbord