Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in november 2011. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Proef: verlichting oude dorpskern

De vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft maandag 31[nbsp]oktober voor de tweede maal een proef gehouden met sfeerverlichting van de dorpskern.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 1 november 2011

Proef met sfeerverlichting oude dorpskern

DeltaPort Donatiefonds steunt WinterFeest

De organisatie van het WinterFeest heeft van het DeltaPort Donatiefonds een bijdrage van zevenhonderdvijftig euro gekregen voor het organiseren van het feest op zaterdag 10 december.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 4 november 2011

DeltaPort

Koffieconcert

De Stichting Barendrecht Klassiek houdt zondag 13 november een koffieconcert in de Dorpskerk.
Er wordt werk gespeeld van Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975), uitgevoerd door Stefan Eisses (piano), Richard van Calcar (viool), Joost Moulijn (cello) en Pauline van der Meer (sopraan).

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 6 november 2011

Stefan Eisses (piano), Richard van Calcar (viool), Joost Moulijn (cello) en Pauline van der Meer (sopraan)

De keerzijde van een gezellige Dorpskern

Moeten de bewoners meebetalen aan de veiligheid in de oude dorpskern van Barendrecht? Deze vraag komt woensdag 23 november aan de orde tijdens de jaarlijkse informatieavond van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Het thema is ‘De keerzijde van een gezellige Dorpskern’.
De avond start met een toelichting op de viering van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk. Die start op het Winterfeest en loopt door tijdens de eerste helft van 2012. De toelichting wordt verzorgd door Simon Hoek, die bezig is met het samenstellen van het feestprogramma.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 10 november 2011

Levendige vergadering over oude dorpskern Barendrecht

Zo’n vijftig mensen bezochten woensdag 23 november de ledenvergadering van de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Deze werd gehouden in zaal De Ontmoeting, naast de Dorpskerk. De bezoekers kregen een presentatie over de activiteiten rond het jubileum van de Dorpskerk. Er was een levendige discussie over de overlast rond het Doormanplein.

Wethouder Stephanie ter Borg vertelde dat de gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan en aan overleg met de gebruikers van het Doormanplein. Ook het verlichtingsproject en het plan voor een muziektent kwamen aan de orde.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 24 november 2011

Bestuurslid Arjan Moree en toezichthouder Patrick Wijnands

Film over 500-jarige Dorpskerk

Ter gelegenheid van het jubileum van de Dorpskerk heeft de Historische Vereniging Barendrecht een film gemaakt over dit oudste monument van het dorp. De dvd is vrijdagmiddag 25 november gepresenteerd.

De film is gemaakt door Bas Romeijn, die een jaar lang gebeurtenissen in de kerk in beeld bracht. In beeld verschijnen dan ook concerten, de 4 mei-herdenking, een huwelijk en een kerstnachtdienst bij kaarslicht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 26 november 2011

Bas Romeijn overhandigt het eerste exemplaar aan Arij Kammeraad

Feest in de Dorpskerk

De Dorpskerk wordt op vrijdag 9 december al helemaal in kerstsfeer gebracht. Er wordt dan, alweer voor de zevende keer, een groots muzikaal kerstfeest georganiseerd, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking in Barendrecht en omgeving. Ook zij zullen een aandeel in dit muzikale kerstfeest verzorgen.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 27 november 2011

muzikaal kerstfeest in Dorpskerk

Viering vijf eeuwen Dorpskerk Barendrecht

In de afgelopen vijf jaar heeft de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk toegewerkt naar de viering van het Dorpskerkjubileum in 2012. Nu de kerkenraden met de plannen hebben ingestemd, kan de Stuurgroep de globale opzet van de jubileumviering bekend maken.

De activiteiten starten op het WinterFeest van zaterdag 10 december en worden afgesloten op het ZomerFeest in juni 2012. Beide feesten vinden plaats in het oude centrum van Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2011