Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in december 2010. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Feest in de Dorpskerk

Een traditie wordt voortgezet.
De Dorpskerk in Barendrecht wordt op vrijdag 10 december 2010 al helemaal in kerstsfeer gebracht.
Er wordt dan, alweer voor de 6e keer, een groots muzikaal kerstfeest georganiseerd, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking in Barendrecht en omgeving.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 2 december 2010

Harmonievereniging

Kerstboom Dorpskerk

Maandag 6 en dinsdag 7 december is met hulp van vrijwilligers de kerstboom van de Dorpskerk opgetuigd. De Dorpskerk heeft elk jaar een van de grootste kerstbomen van Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 8 december 2010

Kerstboom Dorpskerk

Mooist versierde pand van de Oude Dorpskern

Dit jaar wordt voor het eerst een prijs uitgereikt voor het mooist versierde pand van de Oude Dorpskern. De organisatie van het Winterfeest wil hiermee het sfeervol verlichten van panden in het oude centrum van Barendrecht bevorderen. Voor de jury was bepalend dat de versiering moest passen bij het karakter van deze buurt.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 december 2010

Mooist verlichte pad Oude Dorpskern

Dorpskerk blauw verlicht

Tijdens de laatste uren van het Winterfeest, op zaterdag 11 december, was de verlichting van de Dorpskerk een veelbesproken onderwerp. Voor het slotconcert had zanggroep Vocalism de kerk binnen blauw verlicht.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 december 2010

Optreden Vocalism in blauw verllichte Dorpskerk

Winter

De oude dorpskern ligt er zondag 19 december weer sprookjesachtig bij. De keerzijde van het dikke pak sneeuw is, dat vogels moeilijk aan voedsel kunnen komen. Wat zaad op een voederplankje is dan ook erg welkom.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 19 december 2010

Winterfoto's

Gift voor renovatie orgel Dorpskerk

Dankzij een gift van is de renovatie van het Dorpskerkorgel een stap dichterbij gekomen. Een Barendrechter (die anoniem wil blijven) vierde onlangs in zaal De Ontmoeting zijn afscheid bij een bedrijf uit de waterbouwsector. In plaats van cadeaus vroeg hij de genodigden om geld te geven voor de renovatie van het orgel.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 27 december 2010

Hans van Gelder neemt de cheque in ontvangst

Taizé in Barendrecht

Momenteel verblijven in Barendrecht vijfhonderd jongeren die deelnemen aan de Taizé-bijeenkomst in Rotterdam. Dagelijks begint hun programma met een samenkomst in de Dorpskerk. Die vond vandaag, woensdag 29 december, voor de eerste maal plaats.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 30 december 2010

Deelnemers Taizé bijeenkomst