Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in maart 2015. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Kraamverhuur Vrijheidsmarkt 5 mei gestart

Dit jaar vieren we vrijheid. Het is 70 jaar na de tweede wereldoorlog. Vele activiteiten zijn gepland. De 5 mei-festiviteiten vinden plaats in de oude dorpskern en op Het Binnenhof (het plein voor het gemeentehuis)

Tussen deze twee feestlocaties zal een VrijheidsMarkt worden georganiseerd. Een VrijheidsMarkt waar, met een grote diversiteit waren, kunst en cultuur, demonstraties van[nbsp]oude ambachtenen waar ruimte wordt geboden aan sociaal-culturele doelen.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 1 maart 2015

Kraamverhuur Vrijheidsmarkt 5 mei gestart

Projectgroep voor het eerst bijeen

De Projectgroep Oude Dorpskern is dinsdag 3 maart voor het eerst bijeen geweest.

Het college heeft in samenspraak met de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de monumentencommissie een lijst met tien punten opgesteld, waarmee de projectgroep aan de slag gaat. Op de lijst staat onder meer het autovrij maken van het Doormanplein, het maken van een parkeerplan en het stimuleren van lichte horeca.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 3 maart 2015

Projectgroep Oude Dorpskern voor het eerst bijeen

Oud papiercontainer definitief dicht

De papiercontainer van de Dorpskerk aan de Piet Heinstraat is zaterdag 7 maart voor de laatste maal open geweest. De meeste vrijwilligers waren erbij toen om 12.00 de container en het hek definitief dicht gingen.

De veel gebruikte papiercontainer verdwijnt, nu de gemeente in zee is gegaan met het bedrijf Afval Loont.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 8 maart 2015

Oud papiercontainer definitief dicht

Gedichtenwedstrijd over thema ‘Vrijheid’

Zoals ieder jaar herdenken we op 4 mei de vele slachtoffers van oorlogen en op 5 mei vieren we de vrijheid. Vrijheid is immers een kostbaar iets. Daarom organiseert Harmonievereniging Barendrecht sinds 1997 samen met de gemeente Barendrecht en de Dorpskerk een gedichtenwedstrijd voor álle Barendrechters van 8 tot en met[nbsp] 80 jaar. Er zijn 3 categorieën: 8 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 18 jaar en ouder dan 18 jaar.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 9 maart 2015

Draag ook de fakkelspeld!

“Op 5 mei vieren we in Barendrecht zeventig jaar vrijheid. Wist u dat veel betrokken Barendrechters allemaal vrijwillig aan dit Feest der Vrijheid werken? De organisatie ligt in handen van de organisatoren van het Zomer- [&] Winterfeest en vele organisaties en verenigingen dragen hun steentje (belangeloos) bij.

De Gemeente Barendrecht heeft ons een fantastisch mooi bedrag ter beschikking gesteld, maar dit is niet genoeg. Daarom deze oproep…

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2015

Burgemeester Jan van Belzen geeft het goede voorbeeld.

Stemmen in de Watertoren

De trouwzaal van de Watertoren deed[nbsp]woensdag 18 maart weer dienst als stembureau. Het was minder druk dan met de verkiezingen voor de[nbsp]Tweede Kamer of de gemeenteraad, maar het was de[nbsp]hele dag een komen en gaan van stemmers in de Dorpsstraat

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2015

Stemmen in de Watertoren

’t Ouwe Durp gaat op 11 april open

Vlakbij de Watertoren en de Dorpskerk openen Celeste en[nbsp] Wilco Andeweg op 11 april hun koffie- en theespeciaalzaak ’t Ouwe Durp.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2015

Celeste en Wilco Andeweg

Stekkendag in kerktuin op zaterdag 18 april

De traditionele stekkendag in de kerktuin achter de Dorpskerk – tevens de opening van het nieuwe tuinseizoen – is op zaterdag 18 april, van 9.00 tot omstreeks 12.00 uur.

Na de relatief zachte winter is het voorjaar eerder aangebroken dan gewoonlijk. De werkgroep Kerktuin vraagt daarom alle tuinliefhebbers planten te stekken voor de verkoop op de derde zaterdag van april.[nbsp]

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2015

Stekkendag in kerktuin achter de Dorpskerk

Presentatie over passiemuziek

De werkgroep Vorming en Toerusting van de PKN nodigt belangstellenden uit voor een presentatie over Lamentaties en Stabat mater.
Na een aantal jaren in de klassieke muziekavonden van de werkgroep Vorming en Toerusting aandacht te hebben besteed aan de in protestantse kring ontstane Passiemuziek, wil Hans van Gelder de bezoekers nu laten luisteren naar muziek die vanouds in de zuidelijke (RK) landen is gemaakt voor de Stille Week.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 26 maart 2015

Presentatie over passiemuziek

Snuffelmarkt gesloten

In verband met Stille Zaterdag is de Snuffelmarkt van de Dorpskerk zaterdag 4 april gesloten.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2015