Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in februari 2023. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Terrassenbeleid op het Doormanplein

Op 21 december 2022 vond een informatiebijeenkomst plaats inzake de geplande terrassenuitbreiding op het Doormanplein. Wethouder Vermaat lichtte zijn plannen toe ten overstaan van de bewoners en ondernemers in de buurt.

In ons bericht op deze site vertelden we al dat we meteen onze bezwaren tegen de plannen en tegen de gang van zaken hebben geuit. Waar is de participatie gedachte gebleven?

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 3 februari 2023

Foto Dormanplein

Hulp nodig voor Bevrijdingsontbijt

De voorbereiding is gestart voor het Bevrijdingsontbijt op vrijdag 5 mei.

Vorig jaar werd voor het eerst in Barendrecht een Bevrijdingsontbijt gehouden. Zo’n honderd mensen zaten aan tafel in de noordbeuk van de Dorpskerk. Onder het genot van een ontbijt en passende muziek, werd er gesproken over de betekenis van vrijheid. Na afloop werd in de Dorpsstraat het Bevrijdingsvuur uit Wageningen onthaald.


Lees meer

Gepubliceerd op zondag 12 februari 2023

foto: Het Bevrijdingsontbijt van 2022

Informatieve borrel in Dorpskerk goed bezocht

In de noordbeuk van de Dorpskerk is maandag 20 februari een toast uitgebracht op de geslaagde restauraties van de 510-jaar oude kerk.

De informatieve borrel was georganiseerd door de Vrienden van de Dorpskerk en werd gehouden in de noordbeuk van de kerk. Deze kan tegenwoordig wordt afgescheiden van de rest van het monumentale gebouw. Zo’n tachtig mensen bezochten de bijeenkomst.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 21 februari 2023

Informatieve borrel in Dorpskerk goed bezocht

Avond over toekomst Oude Dorpskern

De Oude Dorpskern van Barendrecht gaat de komende jaren veranderen. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht nodigt inwoners uit om daarover mee te denken.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 25 februari 2023

Oude Dorpskern, gezien vanaf de Singel

Tentoonstelling over schilder Arie Dubbeldam in D'Ouwe School

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is een tentoonstelling ingericht met kunstwerken van de Barendrechtse kunstschilder Arie Dubbeldam.

Arie Dubbeldam, geboren in 1931 in Barendrecht, begon na zijn technische opleiding samen met zijn broer een zaak in ijzerwaren aan de Dorpsstraat in de voormalige loods van kolenhandelaar Berkman. Beide broers Dubbeldam waren actief in de Middenstand van Barendrecht en er volgde  een grotere winkel aan de Dorpsstraat en daarna een ruime Doe Het Zelfzaak aan het Onderlangs.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 27 februari 2023

foto Arie Dubbeldam

Stekkendag in de kerktuin

De kerktuin achter de Dorpskerk opent het nieuwe seizoen op zaterdag 15 april met de traditionele stekkendag van 10 tot 12 uur.

Bezoekers kunnen dan opnieuw voor aantrekkelijke prijzen een keuze maken uit een aanbod van stekjes van kamer- en tuinplanten. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de verdere verfraaiing van de tuin.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 28 februari 2023