Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in juni 2008. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Dorpskern schrikt van gepland ‘vuilniseiland’

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is geschrokken van het plan om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen op het ‘eilandje van Goud’. De gemeente heeft recent de locaties bekendgemaakt van ondergrondse afvalcontainers in het centrum. De vereniging heeft hier extra kritisch naar gekeken, omdat de Dorpskern de status krijgt van beschermd dorpsgezicht.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 7 juni 2008

foto eiland Goud

Zomeravondconcert op Doormanplein

Zaterdag 21 juni zal het Harmonieorkest en de slagwerkgroep Adrumaline van Harmonievereniging Barendrecht, evenals in 2007, een Zomeravondconcert geven op het Doormanplein.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 10 juni 2008

Zomeravondconcert op Doormanplein Uitgesteld

Het concert op het Doormanplein van Harmonievereniging Barendrecht op zaterdag 21 juni wordt door het succes van Oranje naar een latere datum verplaatst. Het bestuur wil muzikanten en publiek deze wedstrijd niet onthouden. Een nieuwe datum is nog bekend, maar het zal hopelijk nog voor de zomervakantie plaatsvinden.

Lees meer

Gepubliceerd op woensdag 18 juni 2008

Brand aan Dorpsstraat

Aan de Dorpsstraat heeft dinsdag 24 juni aan het eind van de middag een uitslaande brand gewoed in het leegstaande pand waar automobielbedrijf Frijlink en kapper De Graaf waren gevestigd.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 24 juni 2008

foto brand

Zomeravondconcert op Doormanplein

Harmonievereniging Barendrecht geeft vrijdag 11 juli een zomeravondconcert op het Doormanplein. Er wordt opgetreden door het Harmonieorkest o.l.v. Arjan Muller en het Jeugdorkest o.l.v. Ivo Kouwenhoven. Het concert begint om 20.00 uur en zal tot omstreeks 22.00 uur duren.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 29 juni 2008

Harmonievereniging Barendrecht

Werk aan Beschermd Dorpsgezicht gaat door

De voorbereidingen gaan door om de dorpskern de status van Beschermd Dorpsgezicht te geven. Dit heeft voorzitter Ard Kramer van de gemeentelijke monumentencommissie laten weten aan het bestuur van de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 30 juni 2008

Opnieuw onderzoek naar parkeerprobleem

Het bestuur van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is niet tevreden met het rapport over het parkeren in de Dorpskern, dat enkele maanden geleden door studenten is opgesteld. Zowel het bestuur als stedenbouwkundige Maarten Ouwens hebben de indruk dat de kern van het probleem niet geraakt is.

Lees meer

Gepubliceerd op maandag 30 juni 2008

parkeerprobleem