Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten in juni 2018. Kies hieronder een andere periode of gebruik Zoeken.

Rupsvoertuig Ziesel komt naar ZomerFeest

Een klein rupsvoertuig wordt een opvallende attractie tijdens jaarlijkse ZomerFeest in het centrum van Barendrecht. Het feest wordt gehouden op zaterdag 30 juni.

De Ziesel is een éénpersoons electrisch rupsvoertuig uit Oostenrijk. Het is te gebruiken op allerlei soorten terrein. Handig voor bedrijven en nuttig voor mindervaliden. Maar met de Ziesel kan ook gewoon voor de lol worden gereden.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 2 juni 2018

De Ziesel is geschikt voor elk terrein.

Zaterdag 16 juni de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt

Op zaterdag 16 juni wordt in de Oude Dorskern van Barendrecht de 33ste[nbsp] Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen op de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de Dorpskerk in één grote openlucht expositie hun werk presenteren en verkopen. Ook de zaal De Ontmoeting[nbsp] naast de dorpskerk zal deel uitmaken van de kunstmarkt.

Lees meer

Gepubliceerd op zaterdag 2 juni 2018

Barendrechtse Kunstmarkt

Workshop schilderen bij ’t Ouwe Durp

Art’n’Tea is een nieuwe workshop van kunstenares Bonney Bee in samenwerking met 't Ouwe Durp.

De workhop Art 'n Tea wordt gegeven vanaf 6 september in 't Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Onder het genot van een heerlijke High Tea kan er geschilderd worden aan een bord, beker of tegeltje met de Watertoren of de Dorpskerk er op. Liever een ander onderwerp? Dat mag natuurlijk ook.

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 5 juni 2018

Workshop schilderen bij ’t Ouwe Durp

Sophie van Es wint fotowedstijd Veteranendag

Sophie van Es, leerling van groep 7 van de Rehobothschool, heeft een fotowedstrijd gewonnen van het Nationaal Comité Veteranendag. Vrijdag 8 juni was de prijsuitreiking in de school aan de Dorpsstraat.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 8 juni 2018

Sophie van Es wint fotowedstijd Veteranendag (foto: Hans Onderwater)

Harmonievereniging zingt en speelt op ZomerFeest

Op zaterdag 30 juni zijn weer een flink aantal leden van Harmonievereniging Barendrecht actief bij optredens op het ZomerFeest in de Oude Dorpskern.
Big Band Barendrecht zal om 11.45 uur op het Bakkerij Potpodium de middag openen samen met burgemeester Jan van Belzen, beschermheer van Harmonievereniging Barendrecht.

Lees meer

Gepubliceerd op vrijdag 8 juni 2018

Harmonievereniging zingt en speelt op ZomerFeest (foto: Harmonievereniging Barendrecht)

Veel nieuwe kunstenaars op de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt

Op zaterdag 16 juni wordt in de Oude Dorpskern van Barendrecht de 33ste[nbsp] Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen op de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de dorpskerk in één grote openlucht expositie hun werk presenteren en verkopen. Ook de zaal De Ontmoeting naast de dorpskerk zal deel uitmaken van de kunstmarkt. De organisatoren Jo Polak en René Baan zijn er weer in geslaagd om 60 kunstenaars met kwalitatief hoogstaand werk te verleiden naar Barendrecht te komen.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 10 juni 2018

Veel nieuwe kunstenaars op de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt

HVB zoekt zondagsschoolspulletjes

Op zaterdag 30 juni is het weer ZomerFeest. De Historische Vereniging Barendrecht is deze dag geopend, er is dan een expositie over de Zondagsschool. De vereniging is nog op zoek naar spullen voor deze tentoonstelling.

Lees meer

Gepubliceerd op zondag 10 juni 2018

D'Ouwe School

Trio besluit seizoen Barendrecht Klassiek

Op zondag 24 juni vindt er weer een concert plaats in de Dorpskerk, verzorgd door het Trio Chimaera en georganiseerd door Stichting Barendrecht Klassiek in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. Dit is het laatste concert van dit seizoen.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 14 juni 2018

Trio Chimaera

Muziek op ZomerFeest steunt restauratie kerkklok

Bezoekers van het ZomerFeest in Barendrecht kunnen zaterdag 30 juni met een donatie bepalen welke muziek er op het Doormanplein klinkt. De opbrengst van de actie gaat naar de restauratie van de klok van de Dorpskerk.

Lees meer

Gepubliceerd op donderdag 14 juni 2018

Jos Vis en omroep Exxact Barendrecht steunen met muziek de restauratie van de kerkklok.