Kerktuin zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2024

Voor het onderhoud van de kerktuin achter de Dorpskerk is de hulp van vrijwillig(st)ers onmisbaar. Aan hun medewerking is te danken dat de tuin met bomen, struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven, elk seizoen een sieraad voor het oog is en van bezoekers veel lof krijgt.

Als gevolg van onvoorziene omstandigheden is, kort voor de opening van het nieuwe tuinseizoen, het aantal vrijwillige tuinlieden verminderd, met alle gevolgen van dien. De werkgroep Kerktuin van de Dorpskerk is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij hoeven voor de eenvoudige werkzaamheden geen ‘groene vingers’ te hebben, hoewel die wel zijn meegenomen. Belangstelling en liefde voor tuinieren zijn voldoende voor aansluiting bij de huidige groep vrijwilligers.

Gedurende het seizoen – van de lente tot de herfst – wordt de tuin elke woensdag van 10 tot 12 uur onderhouden. De vrijwilligers ontmoeten elkaar als regel een half uur eerder bij de koffie. Het is geen verplichting om elke week de handen uit de mouwen te steken; medewerkers mogen ook zelf beslissen hoe lang ze aan de slag blijven.

De gastvrouwen van de kerktuin die aanwijzingen geven voor de werkzaamheden, kijken met spanning uit naar de komst van nieuwe medewerk(st)ers om ook in het nieuwe seizoen een mooie en aantrekkelijke tuin te presenteren.

Voor meer informatie en/of aanmelding: Alie den Engelsman, telefoon 0180 617096.

De Kerktuin, achter de Dorpskerk
Tag: Kerktuin