Quatre-mains concert ‘De tijd staat stil’

Gepubliceerd op maandag 6 november 2023

Op zondag 19 november klinkt er weer mooie muziek in de eeuwenoude Dorpskerk. Stichting Barendrecht Klassiek heeft voor dit concert twee talentvolle pianisten weten te strikken. Maureen van IJzerlo en Marianne Hansen zullen een prachtig quatre-mains programma voor u spelen onder de titel: ‘De tijd staat stil’.

Deze twee talentvolle pianisten komen uit de regio, Marianne komt uit Barendrecht en Maureen uit Bergschenhoek. Ze begonnen al jong serieus aan hun piano-opleiding, en zijn ook al op jonge leeftijd als duo gaan samenspelen. Ze studeren nu beide aan Codarts in Rotterdam. Ze hebben daar les van Nino Gvetadze, maar ze volgen ook masterclasses bij Wibi Soerjadi, als solist maar ook als duo. Ze worden geroemd om hun zeer subtiele en verzorgde aanslag, hun kracht en expressiviteit.

Ze zullen onder andere laten horen: En Bateau uit de Petite Suite van Claude Debussy, Hongaarse dans nr. 5 van Johannes Brahms, Le Cygne (de zwaan) uit het Carnaval des Animeaux en Ma Mère l’Oye van Maurice Ravel.

Het concert begint om 12 uur, met vooraf mogelijkheid tot koffie drinken, aan de Dorpsstraat 146.

De toegang tot het concert is vrij, maar een gift na afloop wordt op prijs gesteld. Meer informatie op www.barendrechtklassiek.nl

Maureen van IJzerlo en Marianne Hansen