Handhavingscamera’s voor Dorpsstraat en Singel in werking gesteld

Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023

De handhavingscamera’s voor eenrichtingsverkeer in het Oude Dorp zijn op woensdag 25 oktober, in gebruik genomen.  
Wethouder Dirk Vermaat (Verkeer) heeft hiervoor het startsein gegeven. Samen met leverancier Yoric Rohof van het bedrijf Brickyard en beleidsambtenaar Laurens Torbijn kwam hij hiervoor in de stromende regen naar de Dorpsstraat. Het moment werd vastgelegd door de plaatselijke media.

Wethouder Vermaat benadrukt waarom de camera’s zijn geplaatst: “De Dorpsstraat en de Singel zijn allebei een éénrichtingsstraat. Dit zorgt voor een prettigere woon- en leefomgeving in de oude dorpskern. Helaas blijkt uit een evaluatie dat de maatregel voor éénrichtingverkeer vaak wordt overtreden. Dit levert overlast en gevaarlijke situaties op. De camera’s blijven minimaal 3 jaar actief. Daarna evalueren we de handhaving met camera’s op deze locaties en wordt besloten of de camera’s blijven.”

De camera’s maken een foto van de voorkant van het voertuig dat tegen de richting in rijdt en in overtreding is. Als een camera een overtreding van het éénrichtingverkeer vaststelt, volgt er altijd een controle door een Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa), voordat maatregelen worden genomen. In de eerste maand wordt bij een overtreding een waarschuwingsbrief verstuurd. Na deze periode wordt een boete gegeven. De boete bij overtreding is om en nabij de 160 euro.

Het eerste gedeelte van de Dorpsstraat (langs Heuvel Steyn) is tweerichtingsverkeer. Dit geldt ook voor de Oude Haven voor het gedeelte van de Singel richting de Meidoorn.

Handhavingscamera’s voor Dorpsstraat en Singel in werking gesteld
Tag: Geen tags