WinterFeest en Stichting Present werken samen

Gepubliceerd op maandag 13 november 2023

Stichting Present werkt mee aan het WinterFeest in de Oude Dorpskern op zaterdag 9 december.

Het WinterFeest is een activiteit van Sedob (Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht). Daarin werken de Dorpskern, Harmonievereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht samen. Op zaterdag 9 december zijn er ’s middags activiteiten in en rondom de Dorpskerk.

Sedob kan rekenen op een enthousiaste groep vrijwilligers. Maar voor het opzetten van kramen en een podium zijn meer mensen nodig. Anders kan het feest niet doorgaan.

Stichting Present gaat binnen haar groep vrijwilligers op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het opbouwen en afbreken van het WinterFeest. Woensdag 8 november overlegden John Dik en Desiree de Bruin van Present met het bestuur van Sedob over de taakverdeling.

Stichting Present is sinds 15 jaar actief in Barendrecht. De vrijwilligers worden vaak in overleg met maatschappelijke organisaties, ingezet om inwoners te helpen met klussen die ze zelf niet kunnen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het verven van een muur of werk aan een verwaarloosde tuin. Er worden ook klussen gedaan bij De Kleine Duiker. “We kunnen niet alle problemen van de wereld oplossen. Maar we maken voor deze mensen een wereld van verschil”, zo omschrijft Desiree de Bruin het werk. 

Desiree de Bruin en John Dik van Stichting Present overlegden met de organisatie van het WinterFeest